Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 18:03

Διέξοδος είναι η αλληλεγγύη, η κοινή δράση, η συμμαχία και η ενότητα όλων όσοι υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική

Την ασφυκτική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες της Πρέβεζας μετέφεραν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα εκπρόσωποί τους, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Πρέβεζας, ο Σύλλογος Ψυκτικών Πρέβεζας – Άρτας και ο Σύλλογος Οπωροπωλών, επίσης μεμονωμένοι επαγγελματίες της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Α. Καραμάνης σκιαγράφησε την ζοφερή πραγματικότητα των επαγγελματιών της πόλης, που εδώ και χρόνια έρχονται αντιμέτωποι με αλλεπάλληλες κρίσεις, με συνέπεια σήμερα να βρίσκονται υπερχρεωμένοι και να πασχίζουν για το μεροκάματο. Οπως σημείωσε, κανένα ουσιαστικό μέτρο ανακούφισής τους δεν έχει παρθεί, την ίδια ώρα που οι κυβερνήσεις κάνουν γενναιόδωρα δώρα στους μεγάλους ομίλους που λυμαίνονται και τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Στο φόντο αυτό, σημείωσε, ο Σύλλογος ανέπτυξε σημαντική δράση για όλο το φάσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, αλλά και σε συντονισμό με άλλους φορείς και σωματεία για ζητήματα που απασχολούν κάθε λαϊκή οικογένεια όπως της Υγείας. Μπροστά στα προβλήματα η μόνη διέξοδος είναι ο αγωνιστικός διεκδικητικός προσανατολισμός, τόνισε.

Εκ μέρους του Συλλόγου Εστιατόρων ο πρόεδρός του Σπ. Κόκκαλης προχώρησε σε παρόμοια περιγραφή της κατάστασης που αντιμετωπίζουν, προσθέτοντας ως επιπλέον πρόβλημα τους δεκάδες ελέγχους, που όπως κατήγγειλε γίνονται καθημερινά στις επιχειρήσεις τους, αποσπώντας τους απ’ την προσπάθεια εύρυθμης λειτουργίας τους. Υπογράμμισε πως δεν αντιτίθενται στους ελέγχους, ωστόσο πρέπει να υπάρξει ένα μέτρο.

Απ’ τον Σύλλογο Οπωροπωλών ο πρόεδρος Γ. Ανωγιάτης συμφώνησε με τους προλαλήσαντες τόσο σε ό,τι αφορά τα προβλήματα όσο και στο επιπλέον ζήτημα των απανωτών ελέγχων.

Τέλος, με γλαφυρότητα περιέγραψε την κατάσταση ο δικηγόρος Δ. Τζόκας, που είναι μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας. Στην παρέμβασή του αναφέρθηκε καταρχάς στην πρωινή σύσκεψη για τα ζητήματα της Υγείας, τονίζοντας ότι η αναβάθμιση του νοσοκομείου είναι επιτακτικά αναγκαία, ώστε ο λαός της περιοχής να απολαμβάνει υπηρεσίες Υγείας που αντιστοιχούν στην εποχή μας. Στη συνέχεια επεσήμανε πως οι δικηγόροι με κόμπο στο στομάχι απαντούν σε κλήσεις ηλικιωμένων που λαμβάνουν διαταγές πληρωμών και πρέπει να τους πουν ότι δεν γίνεται τίποτα ή σε κλήσεις εργαζομένων που διεκδικούν δεδουλευμένα, αλλά πρέπει να τους εξηγήσουν ότι δεν έχουν προτεραιότητα πλέον στην εκκαθάριση μιας πτωχευμένης επιχείρησης…

Τα προηγούμενα χρόνια, τόνισε, το ΚΚΕ με τις θέσεις του υπερασπίστηκε δικαιώματα όπως ήταν η αποζημίωση απόλυσης που οι κυβερνήσεις πετσόκοψαν, υπερασπιζόμενο έτσι και τους δικηγόρους, για τους οποίους αυτές οι υποθέσεις συνιστούσαν υλική αλλά και ηθική απολαβή. Σήμερα, πρόσθεσε, δεν θέλουν δικαιοσύνη στην οποία να έχει πρόσβαση ο φτωχός, ο αδύναμος άνθρωπος…

«Απέναντι σ’ αυτό πρέπει, έχει συμφέρον ο κλάδος να ακούσει τι λέει το ΚΚΕ και να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη όπως λέει το ΚΚΕ, είμαστε κι εμείς κομμάτι αυτού του κόσμου που υποφέρει».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως το ΚΚΕ γνωρίζει τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών επαγγελματιών που μαζί με όλο το λαό πέρασαν μια βαθιά οικονομική κρίση, μετά την πανδημία, τώρα έρχεται νέα κρίση, αφού όλα δείχνουν ότι η ευρωζώνη δεν πάει καλά και αυτό θα επιδράσει και στην Ελλάδα. Βεβαίως, πρόσθεσε, υπάρχει το Ταμείο Ανάκαμψης που δίνει πολλά, αλλά τα δίνει σε λίγους και θα τα πληρώσει ο λαός, αφού προστίθενται στο χρέος που ο λαός πληρώνει μέσω της φορολογίας και με νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα πλήξουν τους πελάτες των μικρών εμπόρων που ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης είτε είναι αγρότες, είτε εργάτες, είτε επαγγελματίες οι ίδιοι. Σχολιάζοντας τις καταγγελίες για τους πολλαπλούς ελέγχους επεσήμανε ότι την ίδια ώρα αφήνουν στο απυρόβλητο τους μεγάλους επιχειρηματίες τους οποίους επιπλέον επιδοτούν, φοροαπαλλάσσουν κ.λπ. Συμφώνησε ότι το νομοθετικό πλαίσιο χειροτερεύει για τη λαϊκή οικογένεια και διαμορφώνεται στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου απ’ όλες τις κυβερνήσεις που με την πολιτική τους φτάσαμε να γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας που το ΚΚΕ, με τους βουλευτές του, αλλά και το ΠΑΜΕ με τις δυνάμεις του αντιπαλεύουν και αποτρέπουν πολλούς απ’ αυτούς.

Τέλος, αναφέρθηκε διεξοδικά στις προτάσεις νόμου και άλλες πρωτοβουλίες του ΚΚΕ για ικανοποίηση αιτημάτων των επαγγελματιών όπως π.χ. μείωση ενεργειακού κόστους, κατάργηση ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση της φορολογίας, αφορολόγητο στα 12000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3000 για κάθε παιδί, διαγραφή ή μείωση χρεών κ.α..

«Η διέξοδος είναι η αλληλεγγύη, η κοινή δράση, η συμμαχία και η ενότητα εργατών, επαγγελματιών, αγροτών, επιστημόνων, νέων, γυναικών όσων υποφέρουν απ’ αυτή την κατάσταση και βεβαίως σε μια προοπτική ρήξης με αυτό το σύστημα” υπογράμμισε, καλώντας το λαό να σκεφτεί και τις πολιτικές του επιλογές γιατί με κυβερνήσεις ίδιας κοπής τα πράγματα θα γίνονται ολοένα και δυσκολότερα. “Πρέπει και ο λαός και οι επαγγελματίες να σκεφτούν αυτά τα ζητήματα, να σκύψουν στην πρόταση του ΚΚΕ, να ενισχύσουν το ΚΚΕ ακόμα κι αν δεν συμφωνούν με επιμέρους ζητήματα, ξέρουν όμως ότι η ενίσχυση του παντού, η αλλαγή των συσχετισμών θα είναι σε όφελός τους, θα πάρουν ανάσα, θα επιλυθούν ζητήματα. Γιατί άλλο είναι να έχεις 15 βουλευτές και άλλο να έχεις πολύ περισσότερους, ευρωβουλευτές, δημοτικούς, περιφερειακούς συμβούλους, κλπ. Άρα, να δυναμώσουμε τη δύναμη που μπορεί με συνέπεια, σταθερότητα, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα να υπερασπίσει το δίκιο του λαού» κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πηγή: 902.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Απίστευτα τα κορίτσια του Φιλαθλητικού – Νίκη και στην Αλεξανδρούπολη

Επόμενο Άρθρο

Κατάμεστη η ΟΑΣΗ στην ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα (video-pics)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...