Διάκριση της εργασίας των μαθητών/τριών του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας με Λ.Τ. στο Μαθητικό Συνέδριο

Ημερομηνία:

spot_img

«Πάρε τη λέξη μου δώσ’ μου το χέρι σου: Ορθώνοντας τον λόγο μας ενάντια στη βία».

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για την επιλογή της εργασίας τους,ως μίας από τις πέντε, που πρόκειται να δημοσιευτούν στο επόμενο τεύχος του ψηφιακού περιοδικού, etWinningELeCtrOnicMagazinE, https://welcome.etwinning.gr .

Η επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίουαξιολόγησε την εργασίαπου παρουσίασαν οι μαθητές/τριες μας με τίτλο «Ο Πρίαμος μέσα από την Τέχνη της Ποίησης, της Ζωγραφικής και του Κινηματογράφου», στις 27/3/2025, στο Συνεδριακό Κέντρο Κ. Παπούλιας στα Ιωάννινα, ως «ένα αξιόλογο δείγμα διεπιστημονικής προσέγγισης». Η επιτροπή σχολίασε«τον επιτυχή συνδυασμό της φιλολογικής ανάλυσης, της θεωρίας του οπτικού γραμματισμού και των κινηματογραφικών σπουδών». Επίσης έκρινε«ιδιαίτερα αξιέπαινη την ωριμότητα με την οποία οι μαθητές/μαθήτριες αντιμετωπίζουν τη θεματική της απώλειας, της ικεσίας και της ενσυναίσθησης, αναδεικνύοντας τον Πρίαμο ως εμβληματική μορφή ειρηνικής αριστείας και ηθικής ανωτερότητας».Τέλος διαπίστωσε ότι «η εργασία προάγει τη συναισθηματική και ηθική καλλιέργεια των μαθητών και είναι ευθυγραμμισμένη με τους στόχους της σύγχρονης ανθρωπιστικής εκπαίδευσης».

Η Διεύθυνση και ο Σ.Δ. του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας με Λ.Τ. αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί για την επιτυχή διοργάνωση του Συνεδρίου τον Τομέα Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου. Επίσηςευχαριστεί την κα. Ζαντραβέλη Βαρβάρα, υπεύθυνη του περιοδικούetWinningELeCtrOnicMagazinE, για την πρόσκληση που απηύθυνε προς την επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου, ώστε ναδημοσιευθούν πέντε εργασίες,που λειτουργούν ως πρότυπο καλής πρακτικής.

Την εργασία υλοποίησαν οι μαθητές/μαθήτριες της Β Γυμνασίου: ΓκιονάιΚενάντο, Γκόγκος Βασίλειος, Δάσκαλος Νικόλαος, Δημητράκου Δήμητρα, Ζήσης Κωνσταντίνος, ΚαμάσσαΝτομένικο, Κώτση Χαρίκλεια, Μποντίνας Θωμάς, Παπαδόπουλος Χάρης, Σόφη Φωτεινή, Στράτη Αρετή, Τσανάκα Κυριακή.

Την καθοδήγηση και εμψύχωση των μαθητών/τριών ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί: Παπαθανασίου Χρυσούλα, ΠΕ02 και Ζώη Γεωργία, ΠΕ02.50.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στα βήματα της Δόρας Στράτου η Πρέβεζα – Με την παράδοση σε πρώτο πλάνο!

Με σημείο αναφοράς την ελληνική παράδοση, τον πολιτισμό και...

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ: Δράση ενημέρωσης και πρόληψης στην Πρέβεζα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, το Κέντρο Ψυχικής...

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα την Παρασκευή 18/9 στις 7 στα Δικαστήρια

Συμπληρώνονται 13 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα...

Τρίωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου για τους δικαστικούς υπαλλήλους

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρέβεζας συμμετέχει στην 3ωρη πανελλαδική...