Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 1:57

Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας – Παραμένει ο Βαγγέλης Ροπόκης μετά την ένσταση του Τάσου Αμάραντου

Το εκλογοδικείο Ιωαννίνων αποφάσισε οριστικά ότι στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πρέβεζας, ως σύμβουλος με την παράταξη ”Ανάπτυξη Τώρα” με επικεφαλής τον Γιώργο Νίτσα, συνεχίζει να είναι ο Βαγγέλης Ροπόκης, έναντι του Τάσου Αμάραντου, του οποίου η ένσταση δεν είχε θετική έκβαση.

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου Βαγγέλης Ροπόκης και Τάσος Αμάραντος ισοψήφισαν έχοντας ο καθένας τους από 559 ψήφους.

Οι δύο οδηγήθηκαν στο Πρωτοδικείο της Πρέβεζας όπου εκ του νόμου πραγματοποιήθηκε κλήρωση με τον Βαγγέλη Ροπόκη να βγαίνει ο νικητής.

Ακολούθησε η επανακαταμέτρηση των ψήφων από την πλευρά του Βαγγέλη Ροπόκη με τον ίδιο να βρίσκεται παρών, ενώ από την πλευρά του Τάσου Αμάραντου το παρών έδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος, αφού ο ίδιος δεν μπορούσε να παραστεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Το τελικό αποτέλεσμα έδειξε 561 να λαμβάνει ο Τάσος Αμάραντος και ο Βαγγέλης Ροπόκης 559 ψήφους.

Ωστόσο έπρεπε να γίνει η οριστικοποίηση του αποτελέσματος με τον Τάσο Αμάραντο να κάνει ένσταση στο εκλογοδικείο Ιωάννινων.

Εκεί όμως το εκλογοδικείο έκρινε ότι ο τελικός νικητής είναι ο Βαγγέλης Ροπόκης, όπως αρχικά είχε βγει έπειτα από την κλήρωση.

Ο Βαγγέλης Ροπόκης πλέον είναι ο μακροβιότερος δημοτικός σύμβουλος εκ των 29 που βρίσκονται στην σημερινή σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου.

Η πολιτική πορεία του δημοτικού συμβούλου της ”Ανάπτυξης Τώρα” ξεκίνησε ως τοπικός σύμβουλος της Κοινότητας Μυρσίνης, για να ακολουθήσει η 8ετία ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ζαλόγγου.

Από τον Δήμο Ζαλόγγου και την συνένωση με τον Δήμο Πρέβεζας, ο Βαγγέλης Ροπόκης αποφασίζει να τεθεί υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Μπαϊλη, όπου και εκλέγεται και τις 2 θητείες και συνολικά 9 χρόνια, στα οποία διετέλεσε αντιδήμαρχος καθαριότητας, μέλος του Λιμενικού Ταμείου, και μέλος στις οικονομικές επιτροπές, αλλά και μέλος στον ΦΟΣΔΑ Θεσπρωτίας.

Παράλληλα ο Βαγγέλης Ροπόκης έχει διατελέσει μέλος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και μέλος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Ο Βαγγέλης Ροπόκης είναι ο δημοτικός σύμβουλος με την μεγαλύτερη θητεία στο δημοτικό συμβούλιο και με την μεγαλύτερη εμπειρία στα τοπικά.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ομάδα «για την ΠΡΕΒΕΖΑ»: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Ο Φεμινισμός στην Ελλάδα

Επόμενο Άρθρο

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ βρήκε το ”πολιτικό της σπίτι”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...