Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 6:59

Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας: Εγκρίθηκε το ποσό για τα νέα καθίσματα στις κερκίδες (video)

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας στις 2 Ιουνίου, εγκρίθηκε ομόφωνα η απόφαση για την έγκριση δαπάνης των νέων καθισμάτων στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας ”Αθανασία Τσουμελέκα”.

Πρόκειται για 2100 νέα καθίσματα, συνολικού προϋπολογισμού 62.496,00 € με ΦΠΑ, με τα χρήματα να προέρχεται από την επιχορήγηση του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Σύμφωνα με την μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας, προβλέπεται η αντικατάσταση όλων των παλιών πλαστικών καθισμάτων και στις δύο κερκίδες του σταδίου (Ανατολική & Δυτική) με νέα καθίσματα σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές. Τα καθίσματα θα πρέπει να είναι διαστάσεων:

  • πλάτους (W) από 400 χιλ. μέχρι και 450 χιλ. (400< W < 450)
  • Να έχει ράχη (Η) από 300 χιλ. μέχρι και 400 χιλ. (300 < Η < 400) (σύμφωνα με την σχετική οδηγία απαίτηση της FIFA – UEFA Ioυν.95)
  • Να διαθέτουν τελειώματα όχι αιχμηρά αλλά καμπυλωμένα και ομαλά με ακτίνα καμπυλότητας τουλάχιστον 5 χιλ. Να έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο με απαραίτητη προσθήκη υλικών που ασφαλίζουν την:
  • Προστασία από τον Ήλιο (UV Stabilizer Additives) ,
  • Ανθεκτικότητα του χρώματος (Color Fastness Additives) ,
  • Επιβραδυντικό πυρκαγιάς (Flame Retardant Additives) και
  • Αντοχή σε κρούσεις (Impact Resistant Additives).

Οι προσθήκες αυτές θεωρούνται απαραίτητες ώστε το κάθισμα να παρέχει την μεγίστη αντοχή για μακροχρόνια χρήση στα γήπεδα. Λόγω της χρήσης της αρχικής πρώτης ύλης, τα χρώματα των καθισμάτων να είναι λαμπερά. Το κάθισμα πρέπει να ορθοπεδικό, το οποίο είναι άνετο τόσο για την πλάτη όσο και για τα πόδια. Το μπροστινό μέρος των καθισμάτων να έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε τα καθίσματα να μην μπορούν να αποσπαστούν από το καθιστικό. Το κανάλι εκκένωσης νερού καθισμάτων να μην συσσωρεύει νερό στην επιφάνεια των καθισμάτων. Το κανάλι εκκένωσης νερού πρέπει να περνάει το νερό παράλληλα με το κανάλι, εμποδίζοντας την επαφή του νερού με τις βίδες στερέωσης. Η πλάτη είναι εσωτερικά ενισχυμένη και με διπλό τοίχωμα.

Η συνολική δαπάνη θα καλυφθεί από πιστώσεις του Δήμου Πρέβεζας (ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ) και συγκεκριμένα από τον ΚΑ 61.7336.228 του έτους 2023. Η εκτέλεσης προμήθειας θα πραγματοποιηθεί με την διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού του Ν.4412/2016.

Προηγούμενο Άρθρο

Ξεκίνησε τη προεκλογική της παρέμβαση η  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  για τις νέες βουλευτικές εκλογές  στις 25 Ιούνη

Επόμενο Άρθρο

Δημοτικό Στάδιο: Αναβαθμίζεται το βοηθητικό γήπεδο με νέο χλοοτάπητα (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...