Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 4:40

Δημοτικές εκλογές: Μυστήριο οι κινήσεις υποψηφίων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αν υπάρξουν – Όλα τα ονόματα

Σαράντα ημέρες πριν από την κατάθεση των ψηφοδελτίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογέν της 8ης Οκτωβρίου και μέχρι σήμερα για τον δήμο Πρέβεζας υπάρχουν επίσημα 5 υποψηφιότητες που είναι οι εξής: Νίκος Γεωργάκος (Δήμος της καρδιάς μας), Γιώργος Νίτσας (Ανάπτυξη Τώρα), Νίκος Τζίμας (Πρέβεζα όλοι μαζί), Κώστας Κύρλας (Λαϊκή Συπείρωση) και Μάριος Κατζιώτης (Ανυπότακη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας).

Αυτό που δεν έχουμε δει όμως είναι υποψηφιότητες από τους χώρους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλες τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν έναν χρόνο πριν και τα δεκάδες ονόματα που είχαν ακουστεί και γραφτεί.

Πλέον ο χρόνος γυρίζει αντίστροφα και είναι πολύ δύσκολα για τον οποιονδήποτε να μπορέσει να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο από αυτούς του χώρους με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εκπρόσωποι για πρώτη φορά μετά το 1974.

Αλλά ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και ας αναφέρουμε ποιοι ακούστηκαν ως πιθανοί υποψήφιοι των παραπάνω πολιτικών χώρων.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο αντιστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ Δημητρης Σιόρεντας ήταν ο πρώτος που είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για να τεθεί επικεφαλής συνδυασμού από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον ίδιο να δηλώνει σε συνάντηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που είχε γίνει στην αίθουσα της Θεοφανείου, ότι επιθυμεί να ηγηθεί ομάδας με στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλες δυνάμεις, κάτι όπου με άρθρα του στα τοπικά Μ.Μ.Ε είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του.

Ο Δημήτρης Σιόρεντας ωστόσο είχε από νωρίς πάρει πίσω την υποψηφιότητά του με επιστολή που είχε στείλει στα Μ.Μ.Ε αρχές Μαρτίου, αφήνοντας ουσιαστικά δρόμο για άλλους που θα διεκδικούσαν να ηγηθούν του δημοτικού συνδυασμού, αφού έβλεπε ότι η πρότασή του δεν προχωρούσε.

Η δικηγόρος και ενεργή πολίτης Χριστίνα Κριτσιμά, μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δεύτερη που εκδήλωσε ενδιαφέρον να ηγηθεί του  ψηφοδελτίου στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν τον ”εσωκομματικό εμφύλιο” αφού δεν ήθελαν η κα Κριτσιμά να ηγηθεί του ψηφοδελτίου με αποτέλεσμα η ίδια να αφήσει στην άκρη τις όποιες προσδοκίες.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Θοδωρής Κορωναίος, μπορεί ο ίδιος να μην είχε εκφραστεί δημόσια ότι επιθυμεί να ηγηθεί του ψηφοδελτίου με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το όνομά του ”έπαιξε” δυνατά, δίνοντας την ελπίδα νίκης στους ψηφοφόρους του χώρου.

Όμως ορισμένες κινήσεις διαφόρων ανθρώπων, κυρίως στα social media και με τα όσα έγραφαν καθημερινά, ανάγκασαν τον ίδιο να αποσύρει το όποιο ενδιαφέρον του σιωπηλά.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί η πληροφορία ότι υπάρχει μία κίνηση του γραμματέα της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Βησσαρίων Μίχα να σχηματίσει δημοτικό συνδυασμό με τον ίδιο όμως να μην έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη ανακοίνωση.

ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου ήταν από τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν αρχικά προερχόμενα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ότι θα διεκδικούσαν τον δήμο Πρέβεζας με τον ίδιο να κάνει καθημερινά επαφές και συναντήσεις, προκειμένου να βρει συνεργάτες και ανθρώπους που θα στελέχωναν το ψηφοδέλτιο.

Ένας από τους ανθρώπους που θα συνεργάζονταν ήταν ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού ”Δημοτική Ανατροπή” Βαγγέλης Ροπόκης, ο οποίος από αρχές του έτους μιλούσε για συνδυασμό που θα άλλαζε τα δεδομένα για τον δήμο Πρέβεζας.

Ο Βασίλης Ιωάννου μέσα από σχόλια ή την ραδιοφωνική του εκπομπή ασκούσε κρητική στην δημοτική αρχή του Νίκου Γεωργάκου, χωρίς ωστόσο δημόσια να έχει πει ανοικτά ότι θα διεκδικούσε τον δήμο.

Σήμερα ο πρώην νομάρχης μένει στον ρόλο του πολιτικού σχολιαστή, μέσα από το προσωπικό του προφίλ αναδεικνύοντας προβλήματα της πόλης.

Ο δε Βαγγέλης Ροπόκης που σε ραδιοφωνικές εκπομπές αναφέρονταν σε ψηφοδέλτιο το οποίο θα ”μάζευε” το 70% των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων και πως θα κέρδιζε τις εκλογές και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, πλέον δεν ακούγεται πουθενά, με τις ”φήμες” να κάνουν λόγο και για προσέγγιση ακόμη και του ψηφοδελτίου του Κ.Κ.Ε υπό του Κώστα Κύρλα, αναζητώντας απεγνωσμένα μια δημοτική στέγη.

Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ”Δημοτική Συνεργασία” Χρήστος Μπαϊλης, έλεγε σε όλους ότι πρώτα θα περίμενε να ολοκληρωθούν οι Εθνικές εκλογές και μετά θα ανακοίνωνε τις προθέσεις του.

Οι Εθνικές εκλογές πέρασαν, ωστόσο ο ίδιος τουλάχιστον δημόσια ουδέποτε ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου αν και κάποιοι ακόμη μιλούν και ελπίζουν.

Ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Μπαϊλης ωστόσο μετά τις Εθνικές εκλογές θα λέγαμε ότι έδωσε το ”δακτυλίδι” στον δημοτικό σύμβουλο Κοσμά Κορωναίο, ο οποίος είχε ζητήσει ένα χρονικό διάστημα προκειμένου να κάνει συναντήσεις και συζητήσεις για να δει αν μπορούσε να προχωρήσει σε συνδυασμό.

Ο Κοσμάς Κορωναίος όπου ραδιοφωνικά είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να ηγηθεί ενός δημοτικού συνδυασμού, φαίνεται ότι δεν βρήκε θετικό έδαφός και χωρίς ο ίδιος να δηλώσει ότι αποχωρεί από την όποια διεκδίκηση, φαίνεται ότι κάποιοι το ανακοίνωσαν για εκείνον.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Πρέβεζας επί θητείας Χρήστου Μπαϊλη, Βαγγέλης Γιαννουλάτος, ακούστηκε πολλές φορές, χωρίς ο ίδιος δημόσια να έχει εκφραστεί ότι θέλει το κάτι παραπάνω, αν και πολιτικοί του φίλοι τον αναφέρουν αρκετά συχνά.

Ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ το 2019 καθηγητής Χρήστος Πεπόνης, αρχικά είχε ακουστεί για υποψήφιος στις Εθνικές εκλογές χωρίς αυτό να ολοκληρωθεί στις εκλογές του 2023.

Το όνομά του όμως εμφανίστηκε και ως πιθανό υποψήφιο για τις δημοτικές εκλογές με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι περίμενε πρώτα να ανακοινωθούν οι προθέσεις του Κοσμά Κορωναίου και στην συνέχεια να έπαιρνε τις όποιες αποφάσεις.

Ο Κοσμάς Κορωναίος ”σιώπησε” όμως ο Χρήστος Πεπόνης δεν συνέχισε να δηλώνει παρών.

Έτσι μετά μέχρι στιγμής στοιχεία και πληροφορίες στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου περιμένουμε να δούμε που και με ποιους θα συνεργαστούν οι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και ορισμένοι ανεξάρτητοι.

Δύο αξιόλογοι δημοτικοί σύμβουλοι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ οι Θανάσης Ανωγιάτης και Βασίλης Κωστούλας ακόμη δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ αναμένονται ακόμη οι αποφάσεις των Χρήστου Μπαϊλη, Κοσμά Κορωναίου, Βαγγέλη Γιαννουλάτου, καθώς επίσης και των Βαγγέλη Ροπόκη και Χαράλαμπου Κακιούζη.

Από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους φαίνεται ότι βρέθηκε πολιτική στέγη και συνεργασία.

Έτσι όλα δείχνουν ότι οι Φώτης Ζέρβας, Ηλίας Αλεξανδρής και Παύλος Σαραμπασίνας να συμμετέχουν στον συνδυασμό ”Δήμος της καρδιάς μας” με επικεφαλής τον Νίκο Γεωργάκο.

Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Ζηρού: Πρόσκληση σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του Ναζισμού την Κυριακή 30 Ιουλίου

Επόμενο Άρθρο

Φωτιές: Ακραίος κίνδυνος κατηγορίας 5 σε 5 περιοχές της χώρας – Ποια άλλα μέρη κινδυνεύουν

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...