Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 19:08

Δημιουργήστε ένα άνετο χώρο διαβάσματος για το παιδί σας

Μιας και ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά πολλοί γονείς ψάχνουν μερικούς δημιουργικούς τρόπους να ανακαινίσουν το δωμάτιο των παιδιών τους ώστε να μπορούν να μετατρέψουν την ώρα του διαβάσματος σε μια πιο παιχνιδιάρικη και ευχάριστη απασχόληση. Υπάρχουν διάφορες εύκολες και μάλιστα οικονομικές αλλαγές που μπορεί να κάνει ένας γονέας για να δώσει ζωή στο χώρο στον οποίο διαβάζει το παιδί του και παρακάτω βρίσκονται μερικές από αυτές.

Δημιουργία μιας άνετη γωνιάς για το γραφείο

Οπουδήποτε και αν είναι ο χώρος διαβάσματος του παιδιού ο γονέας πρέπει να σιγουρευτεί ότι εκείνο θα έχει την άνεση που χρειάζεται για να διαβάσει και πρέπει λοιπόν να γίνει μια επένδυση σε ποιοτικά έπιπλα γραφείουhttps://www.theodoridi.com/. Ένα παιδί την ώρα που κάνει τις εργασίες του κουράζεται εύκολα οπότε το γραφείο και η καρέκλα του πρέπει να του εξασφαλίζουν άνεση και να είναι ταυτόχρονα πρακτικά. Σε διάφορα καταστήματα υπάρχει μια τεράστια ποικιλία ανατομικών καρεκλών με ροδάκια ( για να ελίσσεται το παιδί με ευκολία στο χώρο) αλλά και γραφείων με διάφορους αποθηκευτικούς χώρους και μεγάλη επιφάνεια.

Τοποθέτηση βιβλιοθήκης- συρταριέρας

Με την τοποθέτηση μιας συρταριέρας ή μιας βιβλιοθήκης στο δωμάτιο το παιδί θα μπορεί να οργανώνει όλα του τα βιβλία, τα τετράδια και τις φωτοτυπίες και κατ’ επέκταση ο χώρος θα είναι πιο τακτοποιημένος. Φυσικά με αυτό τον τρόπο το παιδί θα μπορεί όταν αναζητά κάτι να το βρίσκει γρήγορα και εύκολα, ενώ θα έχει την δυνατότητα να κατατάσσει τα βιβλία του ανάλογα με το μάθημα δίνοντας συνολικά στο γραφείο μια πιο καθαρή εικόνα.

 Μια μολυβοθήκη με όλα τα απαραίτητα

Πάνω στο γραφείο του το παιδί πρέπει να έχει μια μολυβοθήκη η οποία θα περιέχει όλα τα απαραίτητα σύνεργα για το διάβασμά του. Μερικά στυλό, μολύβια, γόμες ξύστρες και υπογραμμιστικά  είναι μερικά από τα απαραίτητα που δεν πρέπει να ξεχάσει κανένας γονιός να προσθέσει στη μολυβοθήκη του μικρού του.

Τοποθέτηση εβδομαδιαίου προγράμματος στο τοίχο

Πάνω σε ένα μεγάλο χαρτόνι ένας γονιός μπορεί να καταγράψει το εβδομαδιαίο σχολικό πρόγραμμα του παιδιού ή αν επιθυμεί να συμπεριλάβει και τις εξωσχολικές του δραστηριότητες ώστε το παιδί να γνωρίζει καθημερινά τι μαθήματα έχει να διαβάσει. Με αυτό το τρόπο θα μπορεί να οργανώνει τους χρόνους διαβάσματος και θα γνωρίζει πότε έχει να ετοιμαστεί για τις δραστηριότητες του ύστερα από το σχολείο.

Post it πάνω στο γραφείο

Μια κίνηση που θα βοηθήσει ένα παιδί να θυμάται κάθε του υποχρέωση είναι να κολλάει post it πάνω στο γραφείο του. Όλες οι ημερομηνίες για τα διαγωνίσματα, σημαντικές εργασίες κτλ. θα βρίσκονται πάνω στο γραφείο ώστε να μη τα ξεχνάει ποτέ. Μια ακόμα χρήση των σημειώσεων αυτών είναι για να βοηθούν το παιδί να απομνημονεύει πληροφορίες που το δυσκολεύουν. Με λίγα λόγια ένα παιδί αντιμετωπίζει για παράδειγμα δυσκολία να μάθει απ’έξω κάτι μπορεί σε ένα post it να γράψει τις σημαντικότερες πληροφορίες και να τις αποστηθίσει ευκολότερα.

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

Επόμενο Άρθρο

Αύριο Πέμπτη 26 Οκτωβρίου η επίσημη έναρξη της εμποροπανήγυρης Φιλιππιάδας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...