Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 6:54

Δημήτρης Σουμαλεύρης: ”Ο Στέργιος Γιαννάκης έχει βάλει σκοπό την δημιουργία του νέου Νοσοκομείου” (radio video)

Ο νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας Δημήτρης Σουμαλεύρης, φιλοξενήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην εκπομπή του Γιάννη Βασιλειάδη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και στο Ράδιο Πρέβεζα 93.

Ο Δημήτρης Σουμαλεύρης αναφέρθηκε αναλυτικά στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κλάδος στην Ελλάδα, αλλά και στην Πρέβεζα, όπου έχει εικόνα, αφού βρίσκεται σε θέσεις συνδικαλισμού για περισσότερα από 30 χρόνια.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια Υγεία, αναφέρομενος για το πρώην ΙΚΑ, όπου πριν από χρόνια υπηρετούσαν 16 ιατροί και σήμερα με τις αλλαγές των νομοσχεδίων ο αριθμός των ιατρών έχει μειωθεί φτάνοντας τους 5.

Για το Νοσοκομείο Πρέβεζας ο Δημήτρης Σουμαλεύρης τόνισε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να έχουν λόγο για το θέμα, όπως και από κοινού θα πρέπει να κινηθούν προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου ο νομός να αποκτήσει ένα νέο νοσοκομείο.

”Έχουν γίνει επισκέψεις πολλών υπουργών όλων των κυβερνήσεων και μέχρι σήμερα βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο μηδέν. Κανείς δεν έδωσε λύση, κανείς δεν έκανε οτιδήποτε” είπε ο πρόεδρος του Ι.Σ Πρέβεζας και συνεχίζει: ”Μετά την συνάντησή που είχαμε με τον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο μας έγινε γνωστό ότι το οικόπεδο για το Νοσοκομείου πλέον έχει ξεκαθαρίσει, αλλά και η χρήση του θα είναι καθαρά για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου. Θα κάνουμε μία προσπάθεια ως Ιατρικός Σύλλογος να μαζέψουμε χρήματα (15.000 ευρώ), προκειμένου να γίνει μελέτη σκοπιμότητας. Αυτή την στιγμή διεκδικούμε ένα νοσοκομείο χωρίς να έχουμε μελέτη στα χέρια μας”.

”Μητρόπολη, Βουλευτές, περιφέρεια, δήμος και Ιατρικός σύλλογος, όλοι μαζι να πάμε Αθήνα να διεκδικήσουμε το νέο Νοσοκομείο. Με προσωπικές και ατομικές επαφές του καθενός μας δεν κάνουμε τίποτα. Είναι δυνατόν να κανονίζεται ραντεβού στην 6η ΥΠΕ και να μην καλεστεί ο κυβερνητικός Βουλευτής” είπε ο κ. Σουμαλεύρης.

”Συναντήθηκα με τον Βουλευτή της Ν.Δ Στέργιο Γιαννάκη και μου είπε ότι το θέμα του νέου νοσοκομείου το έχει βάλει σκοπό να το φέρει εις πέρας. Όμως το μόνο που θέλει είναι να έχει επικοινωνία και συνεργασία με όλους. Δεν μπορεί ορισμένοι να κινούντε αυτοβούλως χωρίς να ενημερώνουν κανέναν. Ο Βουλευτής είναι εκλεγμένος από τους πολίτες δεν είναι διορισμένος” κατέληξε.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την συνέντευξη του προέδρου του Ι.Σ Πρέβεζας Δημήτρη Σουμαλεύρη:

Προηγούμενο Άρθρο

Επίσκεψη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χρυσόστομο

Επόμενο Άρθρο

Εκδήλωση-συζήτηση για την πολύμορφη βία κατά των γυναικών και των παιδιών

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...