Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 13:05

Δημήτρης Κυριακίδης (ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών): ‘’Αυστηρά τα πρωτόκολλα για τις κηδείες από κορονοϊό’’

Το onprevezanews.gr επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη γραφείου κηδειών Δημήτρη Κυριακίδη, του οποίου το γραφείο έχει αναλάβει την ταφή ήδη δύο συνανθρώπων μας, που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Ο κ. Κυριακίδης μας επεσήμανε ότι αυτές οι κηδείες δεν έχουν καμία σχέση με τα μέχρι όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αφού τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα, για την διασπορά του κορνοϊού.

‘’Το φερετρό παραμένει κλειστό καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας, σφραγισμένο με σιλικόνη και με πλαστικό φολιέ. Ο νεκρός είναι σε διπλό σάκο αποστειρωμένο΄΄ μας είπε ο κ. Κυριακίδης.

Όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνει ένα γραφείο κηδειών για μία τέτοια κηδεία, είναι κάτι παραπάνω από αυστηρά, με το προσωπικό του γραφείου να φορά ολόσωμες στολές, προστατευτικά γάντια, μάσκες και γυαλιά, μέτρα που τηρούνται και για την προστασία των ίδιων.

Η νεκρώσιμος ακολουθία δεν γίνεται σε εκκλησία, αλλά κατευθείαν στον Ναό του κοιμητηρίου με ελάχιστους ανθρώπους να συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία τον νεκρό (5 εντός Ναού και 5 εκτός).

‘’Τα πρωτόκολλα είναι αυστηρά και σε αυτό το κομμάτι και πρέπει να τηρείται από τους συγγενείς του νεκρού’’ τονίζει ο κ. Κυριακίδης.

Φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο Άρθρο

Η Ανυπότακτη Κίνηση Πολιτών ζητά την ραδιοφωνική κάλυψη του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, μειώνει τον προϋπολογισμό για την Υγεία

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...