Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 16:29

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πρέβεζας: Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Η 5η Οκτωβρίου καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO ως η Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών, προκειμένου να τιμήσει πάνω από 60 εκατομμύρια μαχόμενους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο, που με το έργο τους συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία των κοινωνιών.

Η 5η Οκτωβρίου είναι μια μέρα που θέτει στο επίκεντρο τους Εκπαιδευτικούς, τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, τιμώντας το πολύτιμο έργο τους και τον αγώνα που καταβάλλουν για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους μαθητές.

Στη δύσκολη σύγχρονη εποχή της κοινωνίας, που δέχεται χιλιάδες ερεθίσματα και αποπροσανατολίζεται, ο ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν οι εκπαιδευτικοί παγκόσμια είναι σημαντικός.

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε η διαζώσης εκπαίδευση αποδεικνύεται αναντικατάστατη.

Το δημόσιο σχολείο οφείλουμε να αποτελεί στήριγμα της ελληνικής οικογένειας, να διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες , να υπηρετεί τις προτεραιότητες της πατρίδας. Σύγχρονο σχολείο που στηρίζεται στην οργάνωση, στην εξωστρέφεια, στη χαρά, στη συνέργεια, στη γνώση.

«Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες»

Ν. Καζαντζάκης

Προηγούμενο Άρθρο

Με μία ξεχωριστή εκδήλωση και την παράσταση «Η Ευρωστίνη στην επανάσταση του 1821» θα γιορταστεί η επέτειος για την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας

Επόμενο Άρθρο

Aπονομή πτυχίων σε αποφοίτους του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...