Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 16:10

ΔΕΥΑ Πρέβεζας: Οι ”καυτές πατάτες” και η αποστολή εγγράφων με email

”Άκυρο” πιθανότατα να ρίχνει στην πρόσκληση από τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιουνίου, με μοναδικό θέμα την ΔΕΥΑΠ, αφού με την αποστολή email το απόγευμα της Κυριακής, προς το σύνολο των δημοτικών συμβούλων αλλά και των τοπικών Μ.Μ.Ε κάνει γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση.

Η ίδια με επιστολή της τονίζει ότι τα 8 έγγραφα τα οποία επισυνάπτει στο email της έχουν αποσταλεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς και μπορούν να αναγνωστούν κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Βέβαια όλα τα έγγραφα είχαν γίνει γνωστά μέσα από διαρρεύσεις σε τοπικά Μ.Μ.Ε που είχαν σαν αποτέλεσμα να κάνουν γνωστή την αδυναμία της εύρυθμης λειτουργίας της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Πρέβεζας.

Οι ανείσπρακτες οφειλές από τις δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου, η διοικητική ανεπάρκεια λόγω έλλειψης προσωπικού, η ποιότητα του νερού σε αρκετές Κοινότητες κ.α, δεν είναι ”προβλήματα” τα οποία εμφανίστηκαν επί θητείας στον δήμο του Νίκου Γεωργάκου, ούτε και επί προεδρίας Φώτη Ζέρβα.

Είναι προβλήματα γνωστά στην επιχείρηση όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ουδείς δεν εμφάνιζε εκτός ΔΕΥΑ Πρέβεζας έγγραφα και λοιπά στοιχεία με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην γνωρίζουν οτιδήποτε αφορά το νερό (καταλληλότητα) κ.α.

Η ΔΕΥΑ Πρέβεζας ανέκαθεν είχε προβλήματα, πολλά εξ αυτών άλυτα, όπως η επέκτασή στις δύο Δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου, όπου η προηγούμενη δημοτική αρχή ούτε καν άγγιξε το θέμα, γνωρίζοντας ότι θα έβρισκε μπροστά της πολλά ζητήματα που έπρεπε να βρουν λύσεις.

Έτσι η δημοτική αρχή του Νίκου Γεωργάκου και υπό την πίεση και των νόμων έπρεπε να κάνει τα βήματα εκείνα όπου θα προχωρούσε η επέκταση του δικτύου της στις δημοτικές Ενότητες.

Τα προβλήματα πολλά όπως απλήρωτοι λογαριασμοί επί σειρά ετών, έλλειψη προσωπικού, παλιό δίκτυο αγωγών και πολλά άλλα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει αγώνας δρόμου για την επίλυσή τους.

Σύμφωνα και πάντα με την αποστολή του email από την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια όλα τα έγγραφα έχουν ημερομηνίες Μαρτίου 2023, δηλαδή το διάστημα που ανέλαβε την θέση αυτή, ενώ παράλληλα ασκεί και την θέση της διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Εδώ λοιπόν τίθεται το ζήτημα. Γιατί επέλεξε παραμονή του τόσο σημαντικού θέματος συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο να αποστείλει εσωτερικά έγγραφα και δε το έκανε νωρίτερα προς γνώση όλων των δημοτικών συμβούλων, ενώ ήδη όλα είχαν διαρρεύσει στον τύπο;

Τι σημαίνει η αποστολή του συγκεκριμένου email παραμονή του δημοτικού συμβουλίου; Μήπως την μη παρουσία της στην συνεδρίαση, προκειμένου να μην δώσει εξηγήσεις σε ερωτήματα που μπορεί να τεθούν και άπτονται των καθηκόντων της;

Όπως και να έχει πάντως η παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της επιχείρησής θεωρείται σημαντική, προκειμένου να γίνουν γνωστά όλα τα ζητήματα που υπάρχουν στην ΔΕΥΑΠ και ζητούν λύσεις.

Τέλος καλό θα ήταν εκτός των προβλημάτων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας να δοθούν και οι προτάσεις που έχουν κάνει οι υπηρεσίες προς επίλυσή τους. Αν υπάρχουν φυσικά.

Προηγούμενο Άρθρο

Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας: Για μια ηθική της Τεχνητής Νοημοσύνης

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνου στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...