Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 23:46

”Δίχασε” το δημοτικό συμβούλιο η αγωγή των 9 εκατομμυρίων της Μαρίνας προς το Λιμενικό Ταμείο (video)

Ένα θέμα το οποίο απασχολεί τους τελευταίους μήνες του Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, είναι η αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση της Μαρίνας από την οποία ζητά το ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ για διαφυγόντα κέρδη.

Η συγκεκριμένη αγωγή μέχρι και σήμερα δεν έχει συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, κάτι που πήγε να γίνει χθες μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου της Ανυπότακτης Κίνησης Μάριου Κατσιώτη, ωστόσο δεν έγινε γιατί σύμφωνα με τον πρόεδρο του συμβουλίου Λεωνίδα Αργυρό δεν συγκεντρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός υπογραφών για να έρθει το θέμα προς συζήτηση.

Παρόλα αυτά πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν την άδεια να μιλήσουν και να πουν την δική τους πρώτη άποψη, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, αφού δεν γνωρίζουν εξ’ ολοκλήρου το ζήτημα, ζητώντας να τεθεί προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, Κοσμάς Κορωναίος ο οποίος γνωρίζοντας καλά τις αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου, τόνισε πως αρμόδιος φορέας για να δίνει άδειες στην δημιουργία Μαρίνων στην χώρα είναι ο ΕΟΤ και όχι τα Λιμενικά Ταμεία, κάτι που όπως είπε δεν κατάλαβε ακόμη γιατί η αγωγή απευθύνεται προς τον δήμο.

Ο Βαγγέλης Ροπόκης επικεφαλής της του συνδυασμού ”Δημοτική Ανατροπή”, πήρε στην συνέχεια τον λόγο ζητώντας την επαναδιαπραγμάτευση του ετήσιου μισθώματος του χώρου που καταλαμβάνει η Μαρίνα.

”Στην αρχή υπήρχαν 3 υποψήφιοι για τον συγκεκριμένο χώρο, ενώ στην συνέχεια έμεινε μόνο ο ένας. Υπήρχαν προβλήματα και το γνώριζαν όλοι. Άρα τώρα πως ζητάνε με αγωγή χρήματα από το Λιμενικό Ταμείο που δεν έχει και την ευθύνη;”

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ”Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας πρότεινε προς το σώμα, να κληθούν όλοι οι πρώην πρόεδρου του δημοτικού λιμενικού ταμείου για να καταθέσουν όλα όσα γνωρίζουν για την υπόθεση της Μαρίνας, προκειμένου να υπάρξει μια εξ’ ολοκλήρου εικόνα για να αποφασιστεί πως να κινηθεί ο δήμος απέναντι στην αγωγή μαμούθ.

Επίσης ο κύριος Νίτσας ζήτησε να κληθεί και ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας του δήμου Πρέβεζας, ο οποίος υπήρξε και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

Για το θέμα μίλησαν ακόμη και οι Χρήστος Μπαϊλης, Κώστας Κύρλας, Ευκλείδης Φονταράς, Θανάσης Ανωγιάτης  και Τάσος Αμάραντος για να αποφασιστεί πως θα συζητηθεί εξ’ ολοκλήρου στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Δείτε τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Προηγούμενο Άρθρο

1912 – 2023 – 111η Επέτειος Απελευθέρωσης του Συρράκου από τον τουρκικό ζυγό

Επόμενο Άρθρο

Jo Baptism and Wedding – Η επιλογή σου για τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής σου (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...