Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 4:51

Δίκτυο Κοινοτήτων Ελλάδας: ”Ο εκπληκτικός κ. Πέτσας…”

Έκπληξη σήμερα μας προκάλεσε η δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα, σε συνέντευξη του στo Reader.gr, ότι στις επικείμενες μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών είναι “η δυνατότητα μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από τους Δημάρχους προς τις Κοινότητες και αναμένεται να τεθεί στις επόμενες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εσωτερικών κατά το επόμενο διάστημα.”
Να πληροφορήσουμε τον Υπουργό ότι αυτή η δυνατότητα είναι νομοθετημένη ήδη από το 2010 (Ν. 3852/2010 άρθρο 81 παρ.1 περ.β), η οποία παραμένει ανενεργή αφού δεν έχει εφαρμοστεί από καμία δημοτική αρχή.
Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε να οργανώσετε μια ευρεία διαβούλευση από τον πυρήνα της Αυτοδιοίκησης, δηλαδή τους Δήμους με τις Κοινότητες τους, ώστε να ενημερωθείτε για τα όσα πραγματικά συμβαίνουν.
Νομοθετικές πρωτοβουλίες για πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, οριζόντια συνεργασία, ξεκαθάρισμα και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και φυσικά επάρκεια χρηματοδοτήσεων για την υλοποίησή τους, αυτά “διασφαλίζουν το συμφέρον των πολιτών του κάθε Δήμου”.
Οι Πρόεδροι και τα Συμβούλια Κοινοτήτων είναι αναγκαίο να συμμετέχουν στο σχεδιασμό μιας αντιπροσωπευτικής σύγχρονης Αυτοδιοίκησης η οποία να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος της Ελλάδας.
Προηγούμενο Άρθρο

Επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 – Σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών με θέμα την Επανάσταση κάθε Παρασκευή

Επόμενο Άρθρο

Η ενημέρωση για το Μεσαιωνικό Κάστρο της Άρτας, στο επίκεντρο της συζήτησης των Οριζόντων Ηπείρου με την Εφορία Αρχαιοτήτων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...