Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 20:31

Δήμος Πρέβεζας και ΕΛ.Ο.Π.Υ καθάρισαν το λιμάνι του Αγ. Θωμά – Σημαντική η συμβολή και της ”Θέτις”

Σε μια αξιέπαινη προσπάθεια από κοινού προχώρησαν ο Δήμος Πρέβεζας και η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας, οι οποίοι σε συνεργασία με την καταδυτική εταιρία Θέτις, προχώρησαν το πρωΐ της Παρασκευή στον καθαρισμό του λιμανιού του Αγ. Θωμά, μία προσπάθεια [που δεν θα σταματήσει ωστόσο εκεί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, οι προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές, σε μια προσπάθεια, να καθαριστούν τα λιμανάκια και οι ακτές της περιοχής από σκουπίδια και άλλα υλικά που βρίσκονται στο βυθό.Στην όλη προσπάθεια σημαντική ήταν και η συμβολή της εταιρίας ”Ανδρομέδα”, όπου δραστηριοποιείται στον Αμβρακικό Κόλπο, όπου εργαζόμενοί της με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Κοντονάσιο συνέβαλλαν στην προσπάθεια του Δήμου.Στις δράσεις αυτές συμμετέχουν και δύτες της ”Θέτις”, οι οποίοι βούτηξαν στα νερά και έβγαλαν στην ακτή πολλά σκουπίδια, κυρίως πλαστικά αντικείμενα που μολύνουν το περιβάλλον.

Στο λιμανάκι του Αγ. Θωμά βρέθηκαν τόσο ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, όσο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Δαρδαμάνης, καθώς επίσης και ο εντεταλμένος σύμβουλος Λεωνίδας Αργυρός.Ο Δήμος με φορτηγό, εργάτες και ειδικά μηχανήματα απομάκρυνε πολλά αντικείμενα τα οποία έβγαζαν οι δύτες από τον βυθό και τα μετέφεραν εκτός περιοχής.

Οι δράσεις,καθαρισμού των ακτών και λιμανιών θα συνεχιστούν από τον Δήμο Πρέβεζας,

Προηγούμενο Άρθρο

Ακόμα μια νίκη σε 25άρι για την Παπαμιχαήλ

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 6 Μαρτίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...