Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 12:31

Δήμος Ζηρού: Συλλυπητήριο μήνυμα για Δημήτριο Κίτσιο – Ποιος ήταν ο 83χρονος

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι στις μακρινές ΗΠΑ και τη Νέα Υόρκη, έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος πατριώτης, ο Δημήτρης Κίτσιος από το Νικολίτσι.  Υπήρξε ένας σπουδαίος άνθρωπος που οραματίστηκε και αγωνίστηκε για ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Παρά τις κοπιώδεις προσπάθειές του να αναπτυχθεί και να ορθοποδήσει στην ξενιτιά, οι βαθιές αξίες που τον διέκριναν τον οδήγησαν στο να έχει συνεχή προσφορά στον τόπο αφήνοντας έντονο το αποτύπωμά του στον τόπο μας. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η στήριξή του του για την ανακαίνιση και συντήρηση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νικολιτσίου, την επένδυση του καμπαναριού αλλά και την εκτέλεση άλλων σημαντικών έργων στην κοινότητα.

Με το κοινωφελές έργο του κέρδισε επάξια την εκτίμηση και τον σεβασμό  των συγχωριανών του, αλλά και όλων μας, που πληροφορηθήκαμε την κοινωνική του προσφορά. Του οφείλουμε ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’. Θ’ αποτελεί διαχρονικά το πρότυπο του ευεργέτη και ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς και προσφοράς.

Ο Εθνικός Κήρυξη της Αμερικής έγραψε

Ποιος είναι ο Δημήτρης Κίτσιος

Ο κ. Κίτσιος μετανάστευσε στην Αμερική, αφήνοντας το γενέθλιο τόπο, το 1967 και αρχικά εργάστηκε στις επιχειρήσεις γούνας στη Νέα Υόρκη. Είναι ιδιοκτήτης 5 καταστημάτων εστίασης DD’ s Diners στο Westchester, το Connecticut και το Ossining στα περίχωρα της Νέας Υόρκης.

Στα… χνάρια του πατέρα του και ο γιος του Bobby Κίτσιος, ο οποίος ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση.

Σχετικό αφιέρωμα στο Δημήτρη Κίτσιο είχε η εφημερίδα Εν Νικολιτσίω, που εκδίδει ο τοπικός σύλλογος και έντυπα της περιοχής της Νέας Υόρκης.

Η οικογένεια Κίτσιου είναι από τις πολλές οικογένειες με καταγωγή από το Ν. Πρέβεζας, που ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Προηγούμενο Άρθρο

Η ΔΕΥΑ Πρέβεζας αλλάζει τον στόλο οχημάτων της – Κατέθεσε πρότασης χρηματοδότησης

Επόμενο Άρθρο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με 7 θέματα με τηλεδιάσκεψη στις 27/1

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...