Δάσος Βαλανιδοράχης: Η άποψη της Επιτροπής Αγώνα (βίντεο)

Ημερομηνία:

Στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο Ράδιο Πρέβεζα 93 και τον Γιάννη Βασιλειάδη, μίλησε τηλεφωνικά η εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα για το Δάσος Βαλανιδοράχης Μαρία Μάρκου.

Η κα Μάρκου ξεκίνησε αναφερόμενη στην ιστορία του Δάσους που ξεκινάει 100 χρόνια πριν, κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν.

Η εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα, απάντησε σε όλα όσα είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα ο ένας εκ των ιδιοκτητών του Δάσους Αχιλλέας Δημάκος.

”Φτάσαμε να στείλουμε δικηγόρο να ελέγξει μέχρι και τα αρχεία του Τουρκικού Κράτους, προκειμένου να δούμε ότι όλα λέει ο κ. Δημάκος και οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες του Δάσους είναι ψεύδη και πως πήρανε την συγκεκριμένη έκταση χωρίς να έχουν κανένα τίτλο κυριότητας” είπε η κα Μάρκου, η οποία σε ερώτησή μας αν θα προσφύγει η Επιτροπή στην δικαιοσύνη απάντησε πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κάνει το Ελληνικό Δημόσιο και όχι οι κάτοικοι και η Επιτροπή Αγώνα.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει λάβει γνώση για το θέμα και αναμένεται το επόμενο διάστημα να στείλει εμπειρογνώμονα, προκειμένου να δει από κοντά το Δάσος και να αποφανθεί.

Σε ερώτησή μας αν γνωρίζει την σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το Δάσος, η κα Μάρκου είπε ότι έχει να το επισκεφθεί από τον Νοέμβριο, ενώ όταν της είπαμε ότι έχουμε στην κατοχή μας φωτογραφικό υλικό που φαίνεται το Δάσος να έχει υποστεί τεράστια ”ζημιά” από παράνομες ενέργειες που έχουν να κάνουν με κόψιμο δεκάδων δέντρων είπε πως όλα αυτά έγιναν από τον κ. Δημάκο, στα πλαίσια της διαχειριστικής μελέτης.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη της κα Μάρκου στο Ράδιο Πρέβεζα 93:

Το onprevezanews.gr δημοσιεύει φωτογραφικό υλικό δείχνοντας την εικόνα που επικρατεί σήμερα στο Δάσος της Βαλανιδοράχης. Οι φωτογραφίες είναι από την Μ. Παρασκευή.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρέβεζα: Συγκίνηση και δυνατά μηνύματα μνήμης στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων (pics)

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και ιστορικής μνήμης πραγματοποιήθηκε την...

Η Πρέβεζα στο επίκεντρο της σειράς ιστορικών ντοκιμαντέρ «ΠΟΛΕΙΣ» – Επίσημη πρεμιέρα την Τρίτη 2 Ιουνίου στην ΟΑΣΗ

Η σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ «ΠΟΛΕΙΣ» συνεχίζει το ταξίδι της...

Νέος εκλογικός χάρτης στην Αυτοδιοίκηση: Τέλος οι δεύτερες Κυριακές – Πώς θα εκλέγονται δήμαρχοι και περιφερειάρχες από το 2028

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών φέρνει...

ΥΠΕΣ: 15 εκατ. ευρώ σε Δήμους για ναυαγοσωστική κάλυψη – Πάνω από 380 χιλιάδες ευρώ σε Πρέβεζα και Πάργα – 9 Γαλάζιες Σημαίες στις...

Σημαντική οικονομική ενίσχυση προς τους παραθαλάσσιους δήμους της χώρας...