Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 6:01

Γ.Βρούτσης: «Tα αναδρομικά των κληρονόμων θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα»

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η πληρωμή για δεκάδες χιλιάδες κληρονόμους με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η αποπληρωμή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ μέχρι το τέλος του 2021 δεν θα υπάρχουν εκκρεμείς συντάξεις, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Έχουμε αυξήσεις μισθών που οφείλονται στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από 1η Ιανουαρίου 2021. Είναι κάτι πολύ θετικό, θα το δουν στην τσέπη τους 1.985.000 εργαζόμενοι, 265.000 θα δουν αύξηση των χρηματικών διαθεσίμων οι επιχειρήσεις. Έχουμε αυξήσεις συντάξεων μέσα στο πρώτο τετράμηνο του έτους», ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

Όσον αφορά στα αναδρομικά των κληρονόμων, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «είναι μία τελευταία εκκρεμότητα που αφορά τα αναδρομικά σε 1. 051.000 συνταξιούχους που πήραν όλοι κανονικά, με ακρίβεια και απόλυτη διαφάνεια, με εξαίρεση το τμήμα των κληρονόμων που απαιτούσε και χρόνο και διαδικασία. Πολύ σωστά επιλέξαμε τον ορθό και νόμιμο τρόπο να υποβληθούν πιστοποιητικά και νομιμοποιητικά έγγραφα ηλεκτρονικά. Σήμερα, χωρίς καθυστέρηση, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι την επόμενη εβδομάδα, μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, θα έχει γίνει μία μεγάλη πληρωμή για δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους κληρονόμους. Το κριτήριο είναι ότι έχουν ολοκληρώσει όλα τα απαραίτητα νόμιμα δικαιολογητικά. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτήν την καταβολή στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Η δεύτερη θα προσπαθήσουμε να είναι τέλος Ιανουαρίου και θα γίνουν και εμβόλιμες πληρωμές μέσα στον Φεβρουάριο, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που είναι και η τελική ημερομηνία».

Για την επιστροφή σε ελεύθερους επαγγελματίες, ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «είμαστε έτοιμοι μέχρι τις 14 Ιανουαρίου να καταβάλουμε σε 56.987 δικαιούχους, 37,4 εκατομμύρια ευρώ με την προϋπόθεση να μας δηλώσουν το ΙΒΑΝ».

Μιλώντας για τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Βρούτσης είπε ότι «για το 2020 έγινε απονομή σε 160.000 κύριες συντάξεις», κάνοντας λόγο για «αριθμό ρεκόρ». Ο μέσος όρος απονομής συντάξεων ήταν 115.000 ετησίως. Σπάσαμε το ρεκόρ των 160.000 που σηματοδοτεί ότι το 2021, η δέσμευσή μου είναι να απονείμουμε όλες τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις που θα εμφανιστούν 31/12/2020 στην έκθεση ΑΤΛΑΣ μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2021», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι το τέλος του 2021 θα βγαίνουν ψηφιακά το 85% των συντάξεων. Από την 1η Απριλίου και μετά οι συντάξεις αναπηρίας και υγειονομικών θα απονέμονται σε λίγα δευτερόλεπτα. Η απονομή της σύνταξης δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά είναι μία εκκρεμότητα 50 ετών. Το θέμα το λύνουμε μέσα στο 2021 οριστικά και αμετάκλητα», πρόσθεσε.

Πηγή:pronews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Lockdown: τέλος το click away, κλείνουν κομμωτήρια, ανοίγουν τα σχολεία.

Επόμενο Άρθρο

Δεν θα καταβάλουν ενοίκιο τον Ιανουάριο οι κλειστές επιχειρήσεις ως τις 11/1

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...