Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 20:06

Γυναικείο Καρναβάλι Πρέβεζας – Ραντεβού το 2022 – Σποτάκι 2021 (Δείτε το)

Τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς , κορύφωση του καρναβαλιού όμως τίποτα δεν θυμίζει γιορτές αφού ο κορονοϊός έχει φέρει μεγάλη ανατροπή στη ζωή όλων μας.“Θύμα” της πανδημίας και το καρναβάλι των Γυναικών της Πρέβεζας το οποίο για τουλάχιστον έξι δεκαετίες προσφέρει άφθονο κέφι, γέλιο και ξεγνοιασιά αποτελώντας μια από τις παλαιότερες εκδηλώσεις της Δυτικής Ελλάδας.
Οι γυναίκες της Πρέβεζας για δεύτερη χρονιά φέτος δεν θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη παρέλαση ωστόσο δεν το βάζουν κάτω. Μέσω της σελίδας τους στο facebook “παρελάζουν” με φωτογραφίες και βίντεο περασμένων ετών, ενώ σχεδιάζουν δυναμικά το καρναβάλι της επόμενης χρονιάς το οποίο ευελπιστούν να γίνει χωρίς περιορισμούς.
Στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας σήμερα φιλοξενήθηκε μια ομάδα από τον “πυρήνα” του γυνακείου καρναβαλιού οι κυρίες Λαμπρινή Σμπόνια-Νταλαμάγκα, Νούλα Κοντονάσιου, Βάσω Ζαντραβέλλη και Δήμητρα Κοψάρη ενώ τηλεφωνικά παρενέβη η Ζωή Βούρου.
Οι γυναίκες μίλησαν για το Καρναβάλι και την εξέλιξή του στο πέρασμα του χρόνου ,υπογραμμίζοντας είναι πολύ σημαντικό τα νέα κορίτσια να ακολουθήσουν τα βήματα των πρώτων γυναικών που πριν από 60 και πλέον χρόνια βγήκαν στο δρόμο με αυτοσχέδιες στολές και να συνεχίσουν τον θεσμό με ακόμη καλύτερες προοπτικές. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στα πρώτα χρόνια του Καρναβαλιού το οποίο αρχικώς γινόταν Πέμπτη ημέρα που είχε ρεπό ο αείμνηστος Αναστάσιος Γιαμάς ο μοναδικός τότε άνδρας που συμμετείχε με πολύ επιτυχημένες αυτοσχέδιες μεταμφιέσεις στην παρέλαση.
Οι γυναίκες αναφέρθηκαν στην στήριξη της Περιφέρειας, του Δήμου αλλά και την πολύ καλή συνεργασία με το Καρναβαλικό Κομιτάτο ευελπιστώντας ότι αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά χωρίς τις εκδηλώσεις που τόση χαρά δίνουν σε μικρούς και μεγάλους. Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Κωνσταντάκη με την σειρά της εύχεται καλές Απόκριες (έστω και υπό αυτές τις συνθήκες) δίνοντας την υπόσχεση -μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν- ο Δήμος να “αποζημιώσει” τον κόσμο με εκδηλώσεις χαράς, κεφιού και ξεγνοιασιάς.
Ακούστε το τραγούδι του γυναικείου καρναβαλιού Πρέβεζας

Σποτάκι 2021 – Απο(μα)κρια – Γυναικείο Καρναβάλι Πρέβεζας

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Φωτογραφίες: tomistinenimerosi.gr
Προηγούμενο Άρθρο

Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας: Παρουσιάστηκε ο Βασιλιάς Πινόκιο – Το Ράδιο Πρέβεζα ήταν εκεί

Επόμενο Άρθρο

Στις 19 Μαρτίου η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους Σ.Μ.Α

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...