Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 8:06

Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών λειτουργεί στο Δήμο Πρέβεζας

Μια νέα υπηρεσία, το Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (Γ.Ε.Υ.Δ) Πρέβεζας ξεκίνησε να  λειτουργεί από την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 στο Δημαρχείο (Ελ.Βενιζέλου &  Μπαχούμη 2, 3ος όροφος).

Το Γ.Ε.Υ.Δ. Πρέβεζας ανήκει στο δίκτυο των Κέντρων και Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.) του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν στόχο την παροχή ολοκληρωμένης πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης σε υπερχρεωμένους οφειλέτες (πολίτες και επιχειρήσεις), οι οποίοι αντιμετωπίζουν προφανή αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους είτε προς τις τράπεζες είτε προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία είτε  σε λοιπούς ιδιώτες.

Ειδικότερα στο Γ.Ε.Υ.Δ. Πρεβεζας  οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους σε ζητήματα όπως, η προστασία από κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, πώληση δανείων σε funds κλπ, καθώς και για τα διαθέσιμα θεσμικά εργαλεία ρύθμισης οφειλών:

  • Το Πρόγραμμα Επιδότησης Αποπληρωμής Στεγαστικών και Επιχειρηματικών Δανείων με Υποθήκη σε Κύρια Κατοικία και προστασία της πρώτης κατοικίας (Νόμος 4605/2019),
  • Το Νόμο ρύθμισης των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων που περιλαμβάνει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι), τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρο-εμπόρους (Νόμος 3869/2010)
  • Τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό για τις επιχειρήσεις (Νόμος 4469/2017)
  • Τον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών για φυσικά πρόσωπα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Νόμος 4224/2013).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού καθημερινά, εργάσιμες ημέρες, πρωινές ή μεσημεριανές ώρες, μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 213.212.57.30 (Αθήνα)  και στη συνέχεια η εξυπηρέτησή τους από το   Γ.Ε.Υ.Δ Πρέβεζας θα γίνεται τηλεφωνικά.

Σημειώνεται ότι  η νέα υπηρεσία ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών ενώ Δήμος Πρέβεζας παραχώρησε  γραφείο και ανέλαβε την κάλυψη των λειτουργικών της εξόδων.

Προηγούμενο Άρθρο

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 18 έως 24-05-2020)

Επόμενο Άρθρο

Στην αίθουσα της Θεοφανείου και με θέμα τον τουρισμό η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...