Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 13:09

Για τους καρεκλάτους του Facebook – τους κριτές και τους Παντογνώστες

Η άνθηση του διαδικτύου και γενικότερα της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, έχει δώσει σε αρκετούς το ελεύθερο βήμα να σχολιάζουν ότι βλέπουν, απλά και όμορφα από την καρέκλα ή τον καναπέ του σπιτιού τους.

Εκτός από τις λογικές αντιδράσεις, ορισμένοι θέλωντας απλά να δηλώσουν την παρουσία τους, ότι υπάρχουν, γράφουν ακόμη και γελοιότητες ή κακίες που έχουν αποδέκτες κυρίως πολιτικούς ή ανθρώπους που θέλουν να βλάψουν και όπως λένε και στις μικρές κοινωνίες ”βγάζουν την χολή τους”.

Έτσι χωρίς δεσμεύσεις, άγχος και ταλαιπωρία από το σπίτι τους έχοντας μονάχα ένα κινητό στα χέρια τους αραδειάζουν… ότι θέλουν.

Άνθρωποι που δεν θέλουν το καλό του διπλανού τους, άνθρωποι που δεν θέλουν το καλό μιας κοινωνίας ανεξαρτήτου μεγέθους, άνθρωποι που το μόνο που είναι να γράφουν και να γράφουν…

Μάλιστα μη έχοντας έστω τις στοιχειώδεις γνώσεις και τα πτυχία (τι να τα κάνεις τα πτυχία σήμερα), σχολιάζουν τα πάντα, από την πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό και ότι άλλο βγαίνει μπροστά τους από τα social media.

Είναι οι γνωστοί-άγνωστοί που ζουν αναμεσά μας και αντί η κοινωνία να τους απομονώσει τους επιβραβεύει κιόλας με όσους τους διαβάζουν ακόμη να τους αφήνει ένα like.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους όπως π.χ την Πανδημία, το έπαιζαν γιατροί και μάλιστα Πανεπιστημιακού επιπέδου, ενώ σήμερα λίγο διάστημα πριν τις εκλογές αναλύουν την επικαιρότητα ως πολιτικοί αναλυτές.

Τελικά που βρισκόσασταν όλοι εσείς και σας ψάχναμε; Τέτοιοι ”φωστήρες” πρέπει να υπάρχουν στις μικρές κοινωνίες.

Το θράσος ορισμένων μάλιστα ξεπέρνά κάθε πραγματικότητα, αφού με καυστικά σχόλια τους κάτω από αναρτήσεις φορέων, συλλόγων κ.α αφήνουν πικρόχολα σχόλια και εδώ μπαίνει το εξής ερώτημα.

  • Εφόσον δεν σας αρέσουν οι εκλεγμένοι γιατί δεν βάζετε εσείς υποψηφιότητα προκειμένου να μας σώσετε, από όλα εκείνα για τα οποία κατηγορείται ανθρώπους, που ίσως και εσείς να είσασταν ένας από όλους αυτούς που τους ψήφισαν.

Η απάντηση είναι η εξής – Δεν έχετε τίποτα να δώσετε στην κοινωνία, αφού δεν μπορείτε και αυτό γιατί κατά την διάρκεια της παρουσία σας εν ζωή το μόνο που επιδιώκατε ήταν το κακό του διπλανού σας. Αυτό σας ευχαριστεί και σας χαροποιεί. Η δυστυχία του άλλου, ο πόνος και η θλίψη…

Συμπέρασμα… είσαστε πολύ μικρά ανθρωπάκια για να καταφέρετε να βλάψετε μια ολόκληρη κοινωνία, η οποία κοιτάει να προχωρήσει μπροστά να ξεφύγει από κάθε τι μίζερο, κακό και γενικά να φέρει ένα ίσως καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας που θα ακολουθήσουν…

Συνεχίζεται…

του Γιάννη Βασιλειάδη

Προηγούμενο Άρθρο

”Απασφάλισε” η Άννα Γκορόγια – Προκαλεί και αφήνει νέα υπονούμενα με ανάρτησή της με πολλούς αποδέκτες

Επόμενο Άρθρο

Δεκάδες γυναίκες αποδέχθηκαν το κάλεσμα του Παύλου Φραγκούλη (video-pics)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...