Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 23:49

Γιάννης Φίλος (πρόεδρος Αερολέσχης Πρέβεζας): ”Παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις”

Με αγωνία παρακολουθεί το Πανελλήνιο τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τις έρευνες για τον εντοπισμό ενός διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που αγνοείται από τις 13.20, όπου έδωσε και το τελευταίο στίγμα του μεταξύ Κοζάνης και Ιωάννινων.

Το ένα και μοναδικό άτομο που επέβαινε στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος πιθανολογείται ότι είναι Ιρακινής καταγωγής και ανήκε στην σχολή “Egnatia Aviation” με έδρα την Καβάλα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην πολεμική αεροπορία όπου ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου.

Στις έρευνες συμμετέχουν ένα ελικόπτερο Agusta Bell που απογειώθηκε από τη βάση του Ακτίου και ένα καναντέρ CL 415 που απογειώθηκε από τη Θεσσαλονίκη, ενώ συμμετέχουν και επίγειες δυνάμεις από την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Το onprevezanews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αερολέσχης Πρέβεζας κ. Γιάννη Φίλο, ο οποίος είπε:”παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις για τον εντοπισμού του κυβερνήτη. Ευχόμαστε να βρεθεί σώος”.

Ο κ. Φίλος με εκατοντάδες ώρες πτήσεις στο ενεργητικό του μας μίλησε για τον τρόπο που μπορεί κάποιος να πάρει δίπλωμα πιλότου αεροσκαφών.

”Ο οποιοσδήποτε μπορεί να βγάλει δίπλωμα πιλότου. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να εγγραφή σε μία σχολή και να παρακολουθήσει μαθήματα. Οι ώρες πτήσης της εκπαίδευσης είναι συνολικά 45, εκ των οποίων οι 5 ώρες είναι να πετάς μόνος σου εφόσον ο εκπαιδευτής κρίνει ότι πλέον είσαι ικανός. Ο εκπαιδευόμενος πραγματοποιεί ένα τριγωνικό ταξίδι μόνος του (σόλο), διανύοντας περίπου 100 μίλια με στάσεις σε δύο αεροδρόμια. Ο συγκεκριμένος που αγνοείται πραγματοποιούσε την πτήση Κοζάνη-Ιωάννινα-Κοζάνη”.

Προηγούμενο Άρθρο

Γιγαντιαία επιχείρηση για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που αγνοείται – Τα νεότερα στοιχεία

Επόμενο Άρθρο

Βασίλειος Κώνστας: ”Ελλιπής αντιπλημμυρική προστασία”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...