Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 15:53

Γιάννης Μπούρης (Πρέβεζα): Το 75%, ίσως και το 80%, των επιχειρήσεων δεν έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό

Για την τουριστική ταυτότητα της Πρέβεζας, καθώς και για την επιχειρηματικότητα της περιοχής μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Γιάννης Μπούρης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρεβέζης, το οποίο εκπροσωπεί περίπου 5.000 επιχειρήσεις-μέλη.

«Ο κύριος οικονομικός άξονας της περιοχής βεβαίως είναι το τουριστικό προϊόν και υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές που η τοπική τους οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τουριστικό προϊόν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport, έχουμε 150% αύξηση των τουριστικών ροών από το 2019 για τον μήνα Απρίλιο και αποδεικνύει ότι η ευρύτερη περιοχή είναι έντονα τουριστικός προορισμός με πάρα πολλές δυνατότητες κι έχει μπει δυνατά στον χάρτη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας», επισημαίνει ο Γιάννης Μπούρης. «Θέλουμε ποιοτικότερο τουρισμό και η περιοχή έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες», προσθέτει.

«Οι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι. Από κει και πέρα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με το εργατικό δυναμικό. Μεγάλο θέμα πλέον είναι οι τράπεζες, ένα τραπεζικό σύστημα το οποίο δανείζεται με χαμηλά επιτόκια, αλλά λόγω των γενικευμένων κανόνων που βάζει στην επιχειρηματικότητα, ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων μένει έξω από τραπεζικό δανεισμό. Το 75%, ίσως και το 80%, των επιχειρήσεων δεν έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό τώρα που πάμε σε ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης, σε ένα νέο ΕΣΠΑ», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρεβέζης.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πήγη: www.tourismtoday.gr


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Με μετάλλια επέστρεψε ο Α.Σ ”ΕΥ ΖΗΝ” Πρέβεζας από το Πρωτάθλημα Κ16 της Πάτρας

Επόμενο Άρθρο

Ομάδα προστασίας ανηλίκων στον Δήμο Πάργας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...