Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 2:21

ΓΑΚ Πρέβεζας: Ευχαριστίες για τη δωρεά ψηφιοποιημένου αρχειακού υλικού

Το Τμήμα ΓΑΚ Πρέβεζας εκφράζει τις ευχαριστίες του στον κ. Χρήστο Δημ. Μπέκα, ο οποίος παραχώρησε στην υπηρεσία μας 7 ψηφιοποιημένα έγγραφα τουοικογενειακού του αρχείου, τα οποία χρονολογούνται στον 19ο αιώνα και αφορούν σε κτηματικές διαφορές χωριών που σήμερα ανήκουν στους νομούς Πρέβεζας και Ιωαννίνων.

Η ύπαρξη του συγκεκριμένου αρχείου εγγράφων αποδεικνύει κάτι που κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, ότι δηλαδή διασώζονται σημαντικά αρχειακά τεκμήρια του παρελθόντος σε οικογενειακά αρχεία.

Τα έγγραφα αυτά μπορούν να διαφωτίσουν πτυχές της ιστορίας του τόπου μας, γι’ αυτό διαρκής είναι η προσπάθεια του Τμήματος ΓΑΚ Πρέβεζας να εντοπίζει τέτοιου είδους αρχεία και να συνεργάζεται με τους ιδιώτες που τα κατέχουν, προκειμένου αυτά να ψηφιοποιηθούν και να διατεθούν στην ιστορική έρευνα.

Είναι ευτύχημα το ότι όλο και περισσότεροι ιδιώτες αντιλαμβάνονται τη σημασία της δημοσιοποίησης του υλικού που ευλαβικά διατηρούν στα οικογενειακά τους αρχεία και δέχονται να συνεργαστούν με την υπηρεσία μας, εκ του νόμου εξάλλου αρμόδια για την εποπτεία όχι μόνο των δημόσιων αλλά και των ιδιωτικών αρχείων.

Τα έγγραφα του κ. Μπέκα έχουν παρουσιαστεί στην εφημερίδα «Ρεματιώτικα Νέα» έκδοση του Συλλόγου Ρευματιωτών Πρέβεζας.

Με τη μεσολάβηση του συμπολίτη μας κ. Θωμά Μπέκα, τον οποίο επίσης ευχαριστούμε, ήρθαμε σε επικοινωνία με τον κ. Χρήστο Δημ. Μπέκα, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας να χορηγήσει αντίγραφα των εγγράφων στην υπηρεσία μας, προκειμένου να είναι στη διάθεση των ερευνητών.

Κλείνοντας, ευελπιστούμε ότι η ευγενική χειρονομία του κ. Χρήστου Δημ. Μπέκα θα βρει και άλλους μιμητές.

Γι’ αυτό καλούμε όποιον έχει αρχειακά τεκμήρια που σχετίζονται με την ιστορία της περιοχής μας, να επικοινωνήσει μαζί μας για να εξετάσουμε τη δυνατότητα συνεργασίας μας.

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΡΓΑΣΙΑ: Η FOTIS HOME αναζητά οδηγό

Επόμενο Άρθρο

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας συμμετέχει στην πανελλαδική πορεία διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αθήνα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...