Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 17:02

Γάλλοι μαθητές ξεναγήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Πρέβεζας (βίντεο)

Γάλλοι μαθητές δημοτικών σχολείων φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στην Πρέβεζα, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανάμεσα στις δύο χώρες Ελλάδα και Γαλλία.

Τα παιδιά που μαθαίνουν Γαλλικά συνεργάζονται τα τελευταία δύο χρόνια με τους φίλους τους από την Γαλλία, υλοποιώντας πολλές δράσεις από κοινού.

Όλες τις ημέρες παραμονής των Γάλλων μαθητών στην Πρέβεζα θα πραγματοποιούνται αθλητικές δραστηριότητες.

Συνολικά 19 μαθητές και 4 δάσκαλοι θα μείνουν στην Πρέβεζας μέχρι το τέλος της εβδομάδας με το πρόγραμμα να είναι καθημερινά διαφορετικό, αφού οι δραστηριότητες είναι πολλές.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν κρουαζιέρα στον Αμβρακικό Κόλπο, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση στην Αρχαία Νικόπολη, ενώ την ίδια μέρα θα γίνει γιορτή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας, εκεί όπου οι μαθητές και οι σύνοδοί τους θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις.

Τέλος την Πέμπτη, τελευταία ημέρα της παραμονής τους στην Πρέβεζα, θα επισκεφθούν το Νεκρομαντείο και την Πάργα.

Σύμφωνα με την δασκάλα Γαλλικών του σχολείου της Πρέβεζας κα Εύη Παππά, η οποία μίλησε στην κάμερα του onprevezanews.gr, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να επισκεφθούν ξένες χώρες, να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες και να αποκτήσουν φιλίες με ξένους μαθητές.

Το πρωΐ της Τρίτη οι μαθητές βρέθηκαν στον Βοτανικό Κήπο, εκεί όπου μέλη του συλλόγου Petangue Preveza ”Αμπαλί”, έδειξαν και έπαιξαν το γνωστό αυτό παιχνίδι.

Ακολούθησε η επίσκεψή τους στα γήπεδα τένις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας και στα γήπεδα Beach Volley.

Τα παιδιά υποδέχθηκαν η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου κα Κεχαγιά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός και η σύμβουλος του Δημάρχου και υπεύθυνη Αθλητισμού Γιώτα Γεωργάκου και εθελοντές γυμναστές από την Πρέβεζα, όπου έπαιξαν με τους μικρούς μαθητές.

Η κα Γεωργάκου μιλώντας στο onprevezanews.gr είπε: ”Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την επίσκεψη των μικρών μας φίλων από την Γαλλία. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την παραμονή τους ευχάριστη προκειμένου να επιστρέψουν πίσω με τις καλύτερες εμπειρίες”.

 


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Με άρωμα Πρέβεζας το νέο τραγούδι της Έλενας Γεωργαντά (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Νέα πρόταση 500.000€ για την βελτίωση του αγροτικού δικτύου από τον Δήμο Πάργας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...