Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 6:40

Βρούτσης: Δώρο Χριστουγέννων μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου – Κανόνας τα 534€ όχι τα 800€

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι πρωτόγνωρα εξαιτίας και της κατάστασης που προκαλεί στην οικονομία η πανδημία του κορονοϊού. Χιλιάδες εργαζόμενοι σε αναστολή, με αγωνία για το αν και πότε θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, είπε ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί με νύχια και δόντια» να προστατεύσει εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Σήμερα πληρώνεται αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ενώ το δώρο Χριστουγέννων θα έχει δοθεί, είπε, έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Ο Γιάννης Βρούτσης είπε ακόμα ότι τα 800 ευρώ που θα δοθούν σε εργαζόμενους που είναι σε αναστολή δεν είναι ο κανόνας. Ο κανόνας είναι τα 534 ευρώ…

«Το επίδομα 800 ευρώ ήταν η εξαίρεση του Νοεμβρίου. Ο κανόνας είναι το επίδομα των 534 ευρώ. Πάντα είναι σε αντιστοίχιση της οικονομίας, δεν μπορούμε να δώσουμε 800άρι και τον Δεκέμβρη» είπε όταν τον ρώτησαν αν υπάρχει περίπτωση, λόγω και των γιορτών, να αυξηθεί το κονδύλι.

Σε ό,τι αφορά δε στις συντάξεις, ο Γιάννης Βρούτσης είπε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη μείωσής τους και ότι στο τέλος του 2021 θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις. Τόνισε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση για μείωση συντάξεων, αλλά επεσήμανε ότι αντιθέτως θα γίνει αύξηση.

Προηγούμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Επισκέψεις στις Υγειονομικές Δομές της Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου…. και βλέπουμε – Τι θα γίνει με τα σχολεία και την εστίαση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών – Σαρωτικές αλλαγές στη φορολόγησή τους

Εκτός κοινωνικών επιδομάτων θα βρεθούν σύντομα πολλοί «φτωχοί», κατά την Εφορία, ελεύθεροι επαγγελματίες και […]