Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 18:03

Βασίλης Κώνστας: Όταν οι άλλοι Δήμοι τρέχουν με 1000… ο Δήμος Ζηρού πάει με ρυθμό χελώνας !!!

Την ώρα που όλη η υφήλιος προχωράει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στην εφαρμογή και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δ.Σ. ” μέσω email”…!!!

Πέντε λεπτά απαιτούνται για να εγκατασταθεί δωρεάν η εφαρμογή στη συσκευή του κάθε Δημοτικού Συμβούλου, ώστε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, αλλά οι υπεύθυνοι του Δήμου αγνοώντας και την σύσταση της ΚΕΔΕ, αποφάσισαν τη χρήση του παραδοσιακού μέσου της “ψήφου με email”.

Ο τρόπος συνεδρίασης που αποφάσισαν, παρότι προβλέπεται, υποβαθμίζει σημαντικά το ρόλο των Δημοτικών Συμβούλων δεδομένου ότι καλούμαστε να απαντήσουμε μέσω email με ένα ΝΑΙ ή ένα ΌΧΙ επί των προς συζήτηση θεμάτων, στερώντας μας τη δυνατότητα για κατάθεση ερωτήσεων, δηλώσεων, τοποθετήσεων κ.λ.π.

Δεν μπορώ να κατανοήσω τη σκοπιμότητα της απόφασής τους, αλλά το γεγονός ότι με την διαδικασία που επέλεξαν ουσιαστικά ακυρώνεται ο ρόλος της αντιπολίτευσης, προσωπικά με βάζει σε σκέψεις…

Μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, που έχει ορισθεί η συνεδρίαση, υπάρχει χρόνος να αλλάξουν την απόφασή τους και να προχωρήσουν σε εξ’αποστάσεως συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τους καλώ να το πράξουν άμεσα προκειμένου να διαφυλάξουν το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και των συμμετεχόντων και να μην προβούν στην ακύρωση της θεμελιώδους Δημοκρατικής διαδικασία της συζήτησης.

Προηγούμενο Άρθρο

Οι ανισότητες της κυβέρνησης και οι μη προνομιούχοι της κρίσης

Επόμενο Άρθρο

Νέες εντάξεις στο επίδομα 800 ευρώ – Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...