Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 10:47

Βασίλης Κώνστας: ”Το χρονικό μιας οδυνηρής ήττας”

Ούτε μία εβδομάδα δεν άντεξε ο Δήμαρχος Ζηρού στην πίεση και στη δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων της Νέας Κερασούντας, της Πέτρας και των άλλων χωριών της περιοχής, ενάντια στην εκτέλεση ενός έργου του οποίου ο Καλαντζής ήταν υπέρμαχος και θερμός υποστηρικτής παρότι αυτό εγκυμονούσε σοβαρούς περιβαλλοντικούς κινδύνους για τον τόπο μας.

Τα πρώτα μηνύματα ο Καλαντζής τα είχε πάρει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού της 2ας Φεβρουαρίου 2022, όπου οι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επισημάναμε τους κινδύνους που ελοχεύει η εκτέλεση του έργου και στην τοποθέτησή μου αποδόμησα με στοιχεία την ελλιπή εισήγησή του, αναγκάζοντάς τον τελικά να κάνει ένα βήμα πίσω και να μην δώσει την εν λευκώ εξουσιοδότηση στη διαχειρίστρια εταιρεία.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ως αντιπολίτευση θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε πλήρως τη μεθόδευση του Καλαντζή, αλλά πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό όταν η μείζων αντιπολίτευση προσήλθε, όπως το συνηθίζει άλλωστε, με τέσσερις απόντες Δημοτικούς Συμβούλους χαρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς για άλλη μια φορά τη σχετική πλειοψηφία στην Δημοτική Αρχή;

Η πορεία των πραγμάτων όμως δεν ήταν αυτή που είχε σχεδιάσει και ανέμενε ο Καλαντζής παρά την απέλπιδα προσπάθεια που κατέβαλε τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη της παράταξής του για να κάμψουν την αντίσταση των Δημοτών, μιας και το θέμα πήρε έκταση και εξαπλώθηκε, αγγίζοντας την περιβαλλοντική συνείδηση του συνόλου των κατοίκων του Δήμου Ζηρού.

Μια απέλπιδα προσπάθεια που οδήγησε τον Καλαντζή να εκδώσει δελτίο τύπου στις 09/02/2022, όπου παρουσίαζε τον εαυτό του ως τον μοναδικό εκφραστή της αλήθειας, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι που είχαμε διατυπώσει αντίθετη άποψη, λέγαμε ψέματα, παρότι οι τοποθετήσεις μας βασίζονταν σε επιστημονικά δεδομένα και στοιχεία, εν αντιθέσει με την δική του ελλιπή και αίολη εισήγηση.

Όμως ο Καλαντζής, διαψεύδοντας ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό, ακριβώς μια ημέρα μετά, τράπηκε σε άτακτη φυγή κάνοντας στροφή 180 μοιρών από όλα όσα υποστήριζε με ιδιαίτερη θέρμη μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Μια στροφή που ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο γι αυτόν και την παράταξή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού της 21ης Φεβρουαρίου 2022, όπου παρουσία πολλών Δημοτών δεν κατάφεραν να εξηγήσουν επαρκώς τους λόγους που τους οδήγησαν σε πλήρη αναστροφή και  παρά τον έκδηλο εκνευρισμό τους, απλά αποδέχτηκαν το μοιραίο.

Το ότι η Δημοτική Αρχή προσπάθησε με την ανακοίνωση που εξέδωσε, στις 10/02/2022, να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και να παραπλανήσει τους Δημότες και την κοινή γνώμη, δεν είναι κάτι που το κάνει για πρώτη φορά και γι αυτό δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση και πρέπει να μας προβληματίσει όλους, είναι η ευκολία με την οποία ο Καλαντζής άλλαξε άρδην τη στάση του και οπισθοχώρησε αμέσως με την πρώτη δυσκολία, γιατί αυτό καταδεικνύει ένα άτομο ανίσχυρο, άτολμο, χωρίς την απαιτούμενη πυγμή να συγκρουστεί με όποιον απαιτηθεί και να παλέψει για τα μεγάλα και σημαντικά θέματα του Δήμου Ζηρού.

Ίσως εκεί να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η πλήρης αποτυχία του ιδίου και της Δημοτικής Αρχής στην μέχρι τώρα διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου.

Ας αναλογιστούμε όλοι μας όμως, τί Δήμαρχο θέλουμε και αν αξίζει να συνεχίσει να κρατάει την τύχη του Δήμου στα χέρια του αυτός, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά, όχι μόνο δεν μπορεί να επιτύχει την επιθυμητή συναίνεση αλλά δυστυχώς, ούτε μπορεί να εμπνεύσει, ούτε μπορεί να οδηγήσει τον τόπο μας στην πολυπόθητη ανάπτυξη.

Κώνστας Βασίλειος 
Αντιστράτηγος  Π.Σ. ε.α.
Χημικός Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζηρού


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

 Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Αποκριάτικο party από το Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα

Επόμενο Άρθρο

Αγώνας δρόμου 1st Acheron Health Run

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...