Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 5:29

Βασίλης Κώνστας: “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πολιτική παραφροσύνη”

Όπως πάντα έτσι και σήμερα ο Δήμαρχος Ζηρού σε ένα άθλιο δελτίο τύπου της παράταξής του, δημοσιεύει τη μισή αλήθεια και η οποία βεβαίως δεν είναι άλλη από αυτή που τον συμφέρει.

Για άλλη μια φορά λοιπόν ο Καλαντζής αποκρύπτει από τους Δημότες ότι ο ίδιος έφερε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2ας Φεβρουαρίου 2022 το θέμα του λατομείου της Νέας Κερασούντας εισηγούνενος να δοθεί εν λευκώ εξουσιοδότηση στην εταιρεία για να προβεί στην εκτέλεση του έργου ανάπλασης με το υπόλειμμα των απορριμμάτων.

Αποκρύπτει ότι μετά και από την δική μου εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη τοποθέτηση αναγκάστηκε να υποστεί την πρώτη ήττα και να αλλάξει τη θέση του εντός του Δημοτικού Συμβουλίου αποσύροντας την επαίσχυντα μεθοδευμένη πρότασή του για την εκτέλεση του έργου.

Αποκρύπτει ότι σε αντίθεση με αυτόν που μίλαγε μόνο για σύνταξη τεχνικής μελέτης και την εν συνεχεία εν λευκώ εκτέλεση του έργου, εγώ απαίτησα, πέτυχα και συμφώνησα να συνταχθεί μόνο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μάλιστα από ανεξάρτητο μελετητή που δεν θα έχει καμία σχέση με την διαχειρίστρια εταιρεία ακριβώς για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο και αξιόπιστο του αποτελέσματος.

Αποκρύπτει ότι ο ίδιος, αλλά και κάποια πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξής του, μέχρι την Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου 2022 πίεζαν ανυπόφορα τους κατοίκους της Νέας Κερασούντας και της Πέτρας, για να συμφωνήσουν όχι μόνο στη σύνταξη της μελέτης αλλά και στην άνευ όρων αποδοχή της εκτέλεσης του έργου.

Αποκρύπτει ότι τελικά υποστήκανε συντριπτική ήττα, μιας και λιποψήχισαν μπροστά στις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων και οπισθοχώρησαν ατάκτως την αμέσως επόμενη μέρα αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι αυτή η Δημοτική Αρχή Ζηρού όχι μόνο βαδίζει χωρίς κανένα σχεδιασμό και χωρίς κανένα πρόγραμμα αλλά επιπλέον ότι, άγεται και φέρεται από τις καταστάσεις.

Κατανοώ τον πανικό που έχει κυριεύσει τον Καλαντζή και την παρέα του, ο οποίος βεβαίως οφείλεται στη δυναμική και αποκαλυπτική αντιπολίτευση που τους ασκώ και στην οποία δεν ήταν συνηθισμένοι τα προηγούμενα χρόνια και ειλικρινά τους λυπάμαι, γιατί, όσο πλησιάζουν οι εκλογές ο πανικός τους θα γίνεται μεγαλύτερος και ανυπόφορος ακριβώς λόγω της δικής τους ανικανότητας, λόγω της κρυφής ατζέντας που ακολουθούν και λόγω των άστοχων και επικίνδυνων επιλογών τους.

Κατανοώ επίσης τη θλίψη τους, γιατί με την αντικειμενική ενημέρωση που παρέχω στους συνδημότες μου μέσω των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καταστρέφω πολλά από τα επικίνδυνα σχέδιά τους και αυτό είναι κάτι που πονάει αφάνταστα τον Καλαντζή και την παρέα του, μιας και θεωρούν εσφαλμένα βεβαίως, ότι τα εν λόγω μέσα υπάρχουν μόνο για να προωθούν τις δικές τους θέσεις και κανενός άλλου.

Διαβεβαιώνω τους πολυπληθείς συνδημότες που με έχουν εμπιστευτεί, με έχουν αγκαλιάσει και με συνδράμουν με κάθε τρόπο σε αυτή την προσπάθεια που κάνω για εξυγίανση της πολιτικής ζωής του Δήμου Ζηρού, ότι τέτοιου είδους επαίσχυντα δημοσιεύματα, προερχόμενα από τον Καλαντζή και την παρέα του, όχι μόνο δεν πρόκειται να με πτοήσουν αλλά αντιθέτως μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω εντονότερα την άσκηση της αντιπολίτευσης γιατί μου εδραιώνουν την πεποίθηση ότι, αφού ενοχλώ έντονα το ξεπερασμένο και ανίκανο πολιτικό κατεστημένο του Δήμου μας, τότε σίγουρα επιτελώ σωστά και στο ακέραιο τον ρόλο που μου ανέθεσαν με την ψήφο τους.

Ειλικρινά λυπάμαι τους παραπαίοντες “κυρίους” της Δημοτικής Αρχής, γιατί έχουν περιέλθει σε μία εξαιρετικά δυσμενή θέση, λόγω δικής τους υπαιτιότητας βεβαίως, και φιλικά τους συνιστώ να προσέχουν, δεδομένου ότι, “το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πολιτική παραφροσύνη”.

Κώνστας Βασίλειος
Αντιστράτηγος  Π.Σ. ε.α.
Χημικός Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζηρού


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

 Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

UNESCO: Δράση για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Νικόπολης

Επόμενο Άρθρο

Άσκηση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας το πρωΐ της Παρασκευής ανοικτά του Παντοκράτορα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...