Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 18:54

Βασίλης Κώνστας: ”Τι φοβάται η Δημοτική αρχή Ζηρού και δεν συγκαλεί Δημοτικό Συμβούλιο;”

Αναφορικά με τις καταγγελίες του Προϊσταμένου των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζηρού για παράνομες προφορικές αναθέσεις, ζήτησα στις 8-5-2022 μέσω email  από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να προβεί στη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης με παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και με μοναδικό θέμα συζήτησης όσα αναγράφονται στο με αριθμό πρωτοκόλλου 3432/20-4-2022 σχετικό έγγραφο.
Αντί αυτού, το μόνο που έπραξε μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή είναι να προβεί ο ίδιος ο Δήμαρχος σε μια τραγική ανακοίνωση στα Μ.Μ.Ε. με πραγματικά βαρύγδουπο τίτλο αλλά εντελώς κενή ουσίας και περιεχομένου.
Σε αυτή, χωρίς να απαντάει επί της ουσίας στα καταγγελόμενα, προβαίνει σε μια προσωπική επίθεση εναντίον του Προϊσταμένου Οικονομικών, τον οποίο όμως, όσες φορές είχε παραβρεθεί στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα οικονομικής φύσεως, ο ίδιος ο κ. Καλαντζής τον είχε εκθειάσει επανηλειμμένα για το ήθος του, την επιστημονική του επάρκεια και την εργατικότητά του που είχαν ως αποτέλεσμα την άψογη λειτουργία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ζηρού.
Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψω ότι επί οκτώ χρόνια που είναι Δήμαρχος ο κ. Καλαντζής έκανε συνεχώς λάθος στην εκτίμησή του για το συγκεκριμένο στέλεχος και επομένως αυτό που μου απομένει να συμπεράνω είναι ότι, τώρα, μην έχοντας πειστικά επιχειρήματα να καταθέσει επί του θέματος, προσπαθεί με ανοίκεια προσωπική επίθεση εναντίον του Προϊσταμένου των Οικονομικών Υπηρεσιών να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση για να αποφύγει τα χειρότερα.
Πλανάται όμως ο κ. Δήμαρχος, γιατί παρά την προσπάθειά του κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το επιτύχει δεδομένου ότι είναι υποχρεωμένος να μου χορηγήσει όλα τα στοιχεία που του έχω ζητήσει και με βάση αυτά θα υποστεί και την ανάλογη κριτική στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο δυσάρεστη και αν είναι γι αυτόν.
Στην ίδια παραπλανητική ανακοίνωση, ο κ. Καλαντζής, πιστός στην πάγια και προσφιλή τακτική του, δεν δίστασε να κατηγορήσει και όλους εμάς οι οποίοι στα πλαίσια της άσκησης αντιπολίτευσης, ενημερώσαμε, όπως είχαμε υποχρέωση να πράξουμε, τους συνδημότες μας γι αυτό το εξαιρετικά σοβαρό θέμα.
Μία ακόμη απόδειξη για το πως αντιλαμβάνεται τη λειτουργία των θεσμών ο Δήμαρχος Ζηρού και πόσο απαξιώνει τον σημαντικότατο ρόλο της αντιπολίτευσης.
Περισσότερα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού…
Με εκτίμηση,
Κώνστας Βασίλειος
——————————————————————-
* Αντιστράτηγος  Πυρ/κού  Σώματος ε.α.
* Χημικός Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
* Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου  Ζηρού


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Με τροπολογία έως 31.12.2025 το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”

Επόμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Η μείωση των εισακτέων οδηγεί σε διαρκή ασφυξία το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...