Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 22:03

Βασίλης Κώνστας: ”Ο επικίνδυνος εκτροχιασμός της Δημοτικής Αρχής Ζηρού”

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού της 25ης Μαΐου 2022, η συζήτηση του σημαντικότατου θέματος που ανέδειξε από τις 20-4-2022, ο Προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζηρού, ο οποίος κατήγγειλε την ύπαρξη πλήθους παράνομων αναθέσεων, αναβλήθηκε, με την αιτιολογία ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόλαβε, με δική της υπαιτιότητα βεβαίως, να μας χορηγήσει τα έγγραφα που είχαμε ζητήσει με αίτησή μας.
Η αναβολή έγινε δεκτή εκ μέρους μου, μετά την ρητή και κατηγορηματική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι εντός μίας εβδομάδας θα μας έχουν χορηγηθεί τα έγγραφα και εντός δέκα ημερών το αργότερο θα έχει συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσει το φλέγον αυτό θέμα.
Έκτοτε παρήλθαν ημέρες έντεκα και οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής Ζηρού, σύμφωνα με την πάγια και προσφιλή τακτική τους, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο συγκάλεσαν, ούτε και τα αιτούμενα έγγραφα μας χορήγησαν.
Είναι ολοφάνερο ότι η Δημοτική Αρχή Ζηρού επιχειρεί με διάφορους τρόπους να συγκαλύψει τα αμαρτήματά της και στο βωμό αυτής της συγκάλυψης φτάνει σε σημείο να εκδηλώνει επανηλειμμένα επικίνδυνες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.
Μετά τα τραγικά περιστατικά λογοκρισίας που καταγράφηκαν τον Απρίλιο, στην 6η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού, η Δημοτική Αρχή, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, τον μήνα Μάιο, εντελώς ξαφνικά και αδικαιολόγητα χωρίς να έχει αλλάξει το ισχύον νομικό πλαίσιο, αποφάσισε να κόψει την τηλεδιάσκεψη στερώντας έτσι από τούδε και στο εξής, στους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και στους Δημότες που αδυνατούν να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδρίασης να μετέχουν και να καταθέτουν τις θέσεις τους, τις απόψεις τους και να ασκούν την απαραίτητη κριτική επί των πεπραγμένων της.
Γιατί απαξιώνει τους πολίτες και τους στερεί το δικαίωμα συμμετοχής τους στη συζήτηση των θεμάτων που τους απασχολούν;
  • Τι φοβάται και προσπαθεί να φημώσει τη φωνή των Δημοτών;
  • Τι προσπαθεί να καλύψει και ποιούς επιχειρεί να προστατεύσει;
  • Αν πιστεύει ότι έτσι θα κρύψει τα ανομήματά της, τότε πλανάται πλάνην οικτράν.
  • Ας θυμηθούμε όμως τι ακριβώς συνέβη στην συνεδρίαση του Απριλίου και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η τοποθέτηση μίας συνδημότισσας για το χρόνιο πρόβλημα της μη έγκαιρης αποκομιδής των απορριμμάτων από χωριά του Δήμου μας και επειδή προφανώς αυτά που έλεγε δεν ήταν αρεστά στον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισαν να κόψουν την μετάδοση από το κανάλι του Δήμου στο you tube για να μην ακούσουν τα λεγόμενά της όσοι παρακολουθούσαν διαδικτυακά τη συνεδρίαση.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καλαντζής αντιδρά με αυτόν τον τρόπο απέναντι σε κάποιον που λέει αλήθειες που δεν του αρέσουν.
Να σας θυμίσω ότι στη συνεδρίαση της 3ης Νοεμβρίου 2021, απαίτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μου κλείσει το μικρόφωνο για να μην ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου, αφού δεν είχε άλλο τρόπο να αντικρούσει τα επιχειρήματά μου.
Τότε ο κ. Χασίδης δεν είχε ενδώσει στην παράλογη απαίτηση του Δημάρχου, τώρα όμως γιατί άλλαξε στάση;
Εξίσου τραγικό είναι το γεγονός ότι στο κανάλι του Δήμου στο you tube όπου αναρτώνται τα βίντεο των συνεδριάσεων, υπάρχει αναρτημένο το βίντεο της 6ης συνεδρίασης κομμένο, χωρίς να περιλαμβάνει το επίμαχο τμήμα και την αιχμηρή τοποθέτηση της συνδημότισσας που ενόχλησε τους κυρίους της Δημοτικής Αρχής.
Πέραν αυτού, οι υπεύθυνοι της συνεδρίασης αρνήθηκαν να δώσουν το λόγο σε συνδημότη μας, προφανώς επειδή δεν τους είναι αρεστός μιας και είχε πρωτοστατήσει στην αποκάλυψη της τραγικής κατάστασης που επικρατούσε στο δημοτικό καταφύγιο των αδέσποτων ζώων.
 Αυτές οι ενέργειές τους, φανερώνουν προδήλως ότι βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και πέραν όλων των άλλων αποδεικνύουν ότι, με την επιβολή λογοκρισίας και με την παραπληροφόρηση των Δημοτών προσπαθούν να περισώσουν ότι μπορεί να περισωθεί από το πολιτικό ναυάγιο της Δημοτικής Αρχής Ζηρού.
Κ ώ ν σ τ α ς  Β α σ ί λ ε ι ο ς
——————————————————————-
* Αντιστράτηγος  Πυρ/κού  Σώματος ε.α.
* Χημικός Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
* Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος  
   Δήμου  Ζηρού

Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


Προηγούμενο Άρθρο

Σημαντική ενημερωτική εκδήλωση για τον τουρισμό της Δ.ΥΠ.Α Πρέβεζας σε συνεπικουρία με το Επιμελητήριο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Πρόταση 2.195.699 € για την αναβάθμιση του δίκτυού άρδευσης του ΤΟΕΒ Αχέροντα από τον Δήμο Πάργας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...