Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 0:10

Βασίλης Κώνστας: ”Απαιτείται αλλαγή πλεύσης από τον Δήμαρχο Ζηρού για την Πειραιώς”

Διάβασα σήμερα την επιστολή-ανταπάντηση του Δημάρχου Ζηρού προς την τράπεζα Πειραιώς.

Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα πως, αν και ο ίδιος την χαρακτηρίζει αυστηρή, πέρα από κάποια γενικόλογα, επί της ουσίας δεν αναφέρει τίποτα το πιεστικό προς την τράπεζα.

Αυτό που πονάει την κάθε τράπεζα είναι οι καταθέσεις και ο μόνος τρόπος για να της ασκήσεις πίεση είναι να την προειδοποιήσεις ότι αν δεν ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφασή της θα πραγματοποιηθεί μαζική φυγή των καταθετών και από τα δύο καταστήματά της και του Θεσπρωτικού και της Φιλιππιάδας.

Για να το πει όμως αυτό κάποιος, θα πρέπει προηγουμένως να έχει κάνει προεργασία, να έχει συζητήσει με τους Δημότες, με τους Παραγωγικούς Φορείς, με τους Συλλόγους, με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του Δήμου, να τους αποδείξει έμπρακτα ότι τους υπολογίζει, να τους κερδίσει την εμπιστοσύνη, να υιοθετήσει προτάσεις τους και να τους κάνει να αισθανθούν πως σε αυτόν τον αγώνα επιβάλλεται να προχωρήσουν όλοι μαζί.

Ο κ. Καλαντζής όμως έκανε ακριβώς το αντίθετο.

Αγνόησε κάθε πρόταση συνεργασίας, απέκλεισε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Δήμου από την διαδικασία συντονισμένης διεκδίκησης, δεν προχώρησε σε συγκρότηση επιτροπής αγώνα και αποφάσισε ότι αυτός είναι ο μόνος εκφραστής της βούλησης των Δημοτών και πως μπορεί να τα καταφέρει μόνος του.

Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και γι’αυτό ο αλαζόνας κ. Δήμαρχος, θυμήθηκε και επικαλείται εκ των υστέρων την ύπαρξη όλων αυτών των δυνάμεων που μέχρι τώρα τις έχει απαξιώσει χαρακτηριστικά.

Τις επικαλείται όμως προσχηματικά, γιατί στην πράξη, όλο αυτό το διάστημα δεν έχει προβεί σε καμία ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων του Δήμου για την εξέλιξη της κατάστασης, ούτε έχει θέσει σε συζήτηση καμία από τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Νοεμβρίου.

Παρότι, με ευθύνη του Δημάρχου, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, πιστεύω πως δεν είναι ακόμη αργά για να υλοποιηθούν οι προτάσεις που είχα καταθέσει στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και οι οποίες κινούνται προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης όλων των δυνάμεων μέσω συντονισμένων ενεργειών.

Για να συμβεί όμως αυτό, πρέπει ο Δήμαρχος να αφήσει στην άκρη την αλαζονική συμπεριφορά του και να δείξει εμπράκτως, έστω και τώρα, την διάθεσή του για συνεργασία με όλες τις πολιτικές και παραγωγικές δυνάμεις του Δήμου.

ΥΓ. Για την ολοκληρωμένη ενημέρωσή σας, παραθέτω τον σύνδεσμο ο οποίος παραπέμπει στις προτάσεις που έχω καταθέσει, επί του θέματος, στο Δημοτικό Συμβούλιο, από την 9η Νοεμβρίου.

Προηγούμενο Άρθρο

Μιχάλης Κατρίνης: «Θα δώσει η Κυβέρνηση παράταση στους δανειολήπτες για τη συλλογή στοιχείων από τις τράπεζες, όπως έκανε με τους υπόχρεους για το πόθεν έσχες;’»

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 3227 κρούσματα στην Ελλάδα – 2 Π.Ε Πρέβεζας, 11 Π.Ε Ιωαννίνων, 4 Π.Ε Άρτας και 2 Π.Ε ΘΕσπρωτίας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...