Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 15:17

Βασίλειος Κώνστας: ” Η πολύπλευρη συνεργασία, η αρχή και το τέλος κάθε επιτυχίας”

Ο ρόλος μου, ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, δεν είναι μόνο να ελέγχω και να διορθώνω τα κακώς κείμενα αλλά και να αποδίδω τα εύσημα σε κάθε επιτυχημένη προσπάθεια, από όπου και αν αυτή προέρχεται.

Στα πλαίσια αυτά σας ενημερώνω ότι, στη χθεσινή συνεδρίαση της ειδικής πενταμελούς επιτροπής που είχε συσταθεί από τις 15 Ιουνίου και στην οποία μετείχα, ολοκληρώθηκε η σύνταξη του σχεδίου ΙΟΛΑΟΣ (σχέδιο αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών) και γι αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ όλους τους συντελεστές της επίτευξης του συγκεκριμένου στόχου.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλες και όλους τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι εγκαίρως τη σπουδαιότητα του θέματος, με ιδιαίτερο ζήλο, υπομονή και επιμονή συγκέντρωσαν πρωτογενώς τα απαραίτητα στοιχεία και τα απέστειλαν στο γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για περεταίρω επεξεργασία και αξιοποίηση.

Καλή δουλειά έγινε και από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Τάσση Απόστολο.
Ιδιαίτερη μνεία αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω για τον υπάλληλο του Δήμου Ζηρού, Ζαχαριά Γρηγόρη, ο οποίος σήκωσε στους ώμους του το βάρος της επανασύνταξης του σχεδίου και με τον οποίο βρισκόμουνα σε συνεχή επαφή συζητώντας για διορθώσεις, τροποποιήσεις και επιλύοντας από κοινού κάθε άλλο θέμα που προέκυπτε στην πορεία.

Οφείλω επίσης να τονίσω ότι και το τμήμα ύδρευσης, έστω και κάτω από αντεγκλήσεις και διαφωνίες, τελικά ανταποκρίθηκε στο ρόλο του και βελτίωσε θεαματικά την κατάσταση στο δίκτυο των υδροστομίων του Δήμου.

Προσωπικά αισθάνομαι ικανοποιημένος και δικαιωμένος γιατί η προσπάθεια που κατέβαλα και η πίεση που άσκησα επί ενάμιση μήνα στη Δημοτική Αρχή, τελικά απέδωσε καρπούς και έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για το καλό του Δήμου μας και των Δημοτών.

Επειδή ανέκαθεν πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, γι αυτό θεωρώ ότι τώρα πρέπει να περάσουμε στη δεύτερη φάση και η οποία δεν είναι άλλη από την υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων που έχω καταθέσει στο γραφείο Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας του Δήμου και οι οποίες έχουν περιέλθει σε γνώση του Δημάρχου με έγγραφο (Αρ. Πρώτ. 6362/30-6-20) που έχω καταθέσει στο γραφείο του.

Περιμένω από τον Δήμαρχο να κάνει την υπέρβαση, να εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν και να τις εξαντλήσει, για να υλοποιηθούν κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο τουλάχιστον οι σημαντικότερες από αυτές, ώστε λειτουργώντας συμπληρωματικά προς το σχέδιο να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο το επίπεδο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού.

Προηγούμενο Άρθρο

Πρωτιές για Πρεβεζάνους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τέννις

Επόμενο Άρθρο

Παιδικά party και παιδότοπος στο Bowling Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...