Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 19:04

Βασίλειος Κώνστας: ”Άφαντη η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζηρού”

Εδώ και μερικές ημέρες το όνομα της πρωτεύουσας του Δήμου Ζηρού, της Φιλιππιάδας, παίζει σε όλα τα μικρά και μεγάλα μέσα ενημέρωσης και στις περισσότερες ιστοσελίδες της Χώρας μας.

Δυστυχώς όμως, οι αναφορές που γίνονται για την περιοχή της Φιλιππιάδας δεν είναι καθόλου κολακευτικές, δεδομένου ότι την εμφανίζουν ως εξαιρετικά επιβαρυμένη σε κρούσματα κορωνοϊού.

Ποια είναι όμως η αλήθεια και ποιος οφείλει να μας την πει ;

Το αλαλούμ ξεκίνησε από μια λανθασμένη ανακοίνωση που εξέδωσε η υπεύθυνη επί του θέματος της Περιφέρειας Ηπείρου, περί ύπαρξης οκτώ κρουσμάτων σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Φιλιππιάδας.

Στην πραγματικότητα όμως τα κρούσματα ήταν πέντε, εκ των οποίων τα δύο διαμένουν στη Θεσπρωτία, τα άλλα δύο διαμένουν στην Πρέβεζα και το πέμπτο στην Αθήνα.

Με δεδομένο λοιπόν ότι κανένα από τα εν λόγω κρούσματα δεν προέρχεται από την περιοχή της Φιλιππιάδας, αλλά ούτε τις επόμενες ημέρες προέκυψε κάτι ανάλογο από την ιχνηλάτηση, αναρωτιέμαι με ποια λογική χαρακτηρίζεται επιβαρυμένη και στοχοποιείται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο όλη η περιοχή της Φιλιππιάδας.

Το ότι δεν αποσαφηνίστηκε έγκαιρα η κατάσταση από τους αρμόδιους, με δική τους ευθύνη βέβαια, ενδεχομένως να δημιούργησε όλη αυτή την αναστάτωση και τον εξαιρετικά δυσμενή σχολιασμό της Φιλιππιάδας σε πάρα πολλά μέσα ενημέρωσης.

Οι Δημότες του Δήμου μας όμως έχουν δικαίωμα και απαίτηση να πληροφορηθούν από επίσημα χείλη την πραγματικότητα, για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατευθούν από τον κορωνοϊό.

Που είναι όμως η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζηρού για να επέμβει και με τις κατάλληλες ενέργειες, να προκαλέσει την επίσημη πληροφόρηση, να αποσαφηνίσει την κατάσταση και να αποκαταστήσει την αλήθεια ;

Που είναι ο κατά τα άλλα λαλίστατος Δήμαρχος Ζηρού, να βγει και να υπερασπιστεί την Φιλιππιάδα, αλλά και ολόκληρο τον Δήμο Ζηρού, από την λανθασμένη επικοινωνιακή επίθεση που δέχεται και την άδικη στοχοποίηση που υφίσταται ;

Τι φταίνε οι Δημότες και κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Ζηρού, να δέχονται τις αρνητικές επιπτώσεις από τον άδικο χαρακτηρισμό της περιοχής της Φιλιππιάδας ως κορωνοϊόπληκτης και η Δημοτική Αρχή να μην κάνει τίποτα γι αυτό ;

Μπορεί για τον κ. Καλαντζή αυτά να είναι ψιλά γράμματα, δεδομένου ότι έχει άλλες προσωπικές προτεραιότητες για να ασχοληθεί, αλλά, δεν παραδειγματίζεται ούτε στο ελάχιστο από τον Δήμαρχο Κοζάνης ο οποίος παρά την επιβεβαιωμένη επιβάρυνση του Δήμου του, έδωσε και συνεχίζει να δίνει καθημερινά σκληρή μάχη για να ανατρέψει την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δικός του Δήμος ;

Ο έτερος θεσμικός παράγοντας του Δήμου μας ο κ. Χασίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι και γιατί δεν έχει πάρει θέση επί του θέματος, ως οφείλει να πράξει λόγω του αξιώματος που κατέχει ;

Υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις με ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως η αναφερόμενη, οι οποίες ανάλογα με την αντιμετώπισή τους από τους εκλεγμένους άρχοντες, τους προσδίδουν ή τους αφαιρούν κύρος και κατά συνέπεια τους χαρακτηρίζουν ανεπανόρθωτα.

Το τι έχει συμβεί στην συγκεκριμένη περίπτωση, το τι έπρεπε να κάνουν οι υπεύθυνοι και δεν το έκαναν είναι πρόδηλο και σας αφήνω να το συμπεράνετε μόνοι σας.

Εγώ το μόνο που θα αναφέρω είναι ότι οι Δημότες μας δεν χρωστάνε τίποτα για να αντιμετωπίζονται με τόση αδιαφορία από τους θεσμικούς παράγοντες του Δήμου οι οποίοι υποτίθεται ότι εκλέχθηκαν για να τους υπηρετούν και για να τους προστατεύουν από τα δύσκολα.

Προηγούμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 865 νέα κρούσματα. 32 Π.Ε. Ιωαννίνων και 1 Π.Ε. Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Νέα πρόσκληση για τους γονείς του 1ου Λυκείου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...