Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 17:18

Βανδαλισμοί στο εκκλησάκι των Αγ. Αναργύρων στον Παντοκράτορα

Μπορεί το εκκλησάκι των Αγ. Αναργύρων που βρίσκεται στο Κάστρο του Παντοκράτορα να μην λειτουργεί από το 2017,μετά από γνωμοδότηση της Αρχαιολογίας, αφού έχει απαγορευτεί η διεξαγωγή εκδηλώσεων, καθώς υπάρχει κίνδυνος για τους επισκέπτες, ωστόσο ορισμένοι πιστοί συνεχίζουν να το επισκέπτονται προκειμένου να ανάψουν ένα κεράκι.

Οι εικόνες όμως που αντίκρισαν τις τελευταίες ημέρες επισκέπτες μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσουν, αφού άγνωστοι εν μέσω Πανδημίας πήγαν και προχώρησαν σε βανδαλισμούς.

Σύμφωνα με τις εικόνες, αλλά και τις μαρτυρίες έχουν σπάσει το παγκάρι (δεν γνωρίζουμε αν υπήρχαν χρήματα μέσα), έχουν τοποθετήσει τραπέζι και καρέκλες εντός του χώρου, ενώ και στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν πολλές καρέκλες.

Το εκκλησάκι το οποίο δεν λειτουργεί πλέον και ο εορτασμός των Αγ. Αναργύρων γίνεται στο εσωτερικό χώρο του Κάστρου, έχει υποστεί πολλές ζημιές, ενώ το 2019 είχε καταρρεύσει και το κωδωνοστάσιο.

Ο χώρος καθαρίστηκε πρόσφατα (καλοκαίρι) από ιδιωτική εταιρεία, υπό την επίβλεψη της Εφορίας Αρχαιοτήτων, συνεχίζει να παραμένει αφύλακτος με αποτέλεσμα οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση στο Κάστρο του Παντοκράτορα ανενόχλητος.Φωτογραφίες αναγνώστη

Προηγούμενο Άρθρο

Κοροναϊός : Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία – Τι αποκάλυψε η Κεραμέως

Επόμενο Άρθρο

Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις – Δείτε το ΦΕΚ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...