Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 16:26

Βαγγέλης Νάνος: Ο εκφυλισμός , ο φιλοκυβερνητικός και φιλοεργοδοτικός κατήφορος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας δεν έχει πάτο…

Σε πλήρη αδράνεια παραμένει το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας όλο το τελευταίο διάστημα, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση θέλει με συνοπτικές διαδικασίες να ψηφίσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα του υπουργείου Εργασίας τις επόμενες μέρες, ενώ η κατάσταση στους χώρους και τους κλάδους δουλειάς  χειροτερεύει με την εργοδοτική αυθαιρεσία σε έξαρση σε όλη τη περιοχή.

Τη Πέμπτη 14/9 έστειλα επιστολή ως εκπρόσωπος της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας» στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας (υλοποιώντας απόφαση του “συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας”) ζητώντας έκτακτη συνεδρίαση με αίτημα να πάρει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας απόφαση για 24ωρη απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα του Γεωργιάδη που επιβάλλει τη πλήρη ζούγκλα στους χώρους δουλειάς.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας , η ΑΔΕΔΥ και δεκάδες ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα της χώρας πήρανε απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση τη Πέμπτη 21/9. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας απαντώντας στο αίτημά μας (το οποίο ήταν και αίτημα των συναδέλφων της ΔΑΣ τη Παρασκευή 15/9) συγκάλεσε συνεδρίαση τη Τετάρτη 20/9 στις 7μ.μ. πέντε ώρες πριν την έναρξη της 24ωρης απεργίας!!!  Το θράσος τους δεν έχει όρια…

Ως «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας» δε θα νομιμοποιήσουμε τη κοροϊδία και τη ξεφτίλα των μελών της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας. οι οποίοι συνεχίζουν και «πίνουν στην υγεία των κορόιδων» και δε θα συμμετάσχουμε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση…

Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά το σχέδιό της με συνεργό της τη ΓΣΕΕ και τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Επείγει επομένως εδώ και τώρα να οργανωθεί πανεργατική απεργιακή απάντηση, ενάντια στο νέο αντεργατικό τερατούργημα και να υπάρχει κλιμάκωση.

Ως «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων» καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας να γυρίσουν τη πλάτη στο Διοικητικό Συμβούλιο και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα τις 21 Σεπτέμβρη.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να οργανώσουμε τους αγώνες μας, να συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια , να γίνουν γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα, να συγκροτηθούν νέα συνδικάτα, χωρίς να περιμένουμε τις κινήσεις της ΓΣΕΕ και των υποταγμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος. Μέσα από διαδικασίες οριζόντιου και δημοκρατικού συντονισμού των σωματείων, συγκρότησης ανεξάρτητου κέντρου αγώνα με λογική σύγκρουσης, ανυποχώρητου αγώνα και διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής.

 Όλες και όλοι στην απεργία και στην συγκέντρωση των συνδικάτων τη Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στις 10:30 πμ στα παλιά ΚΤΕΛ.

Προηγούμενο Άρθρο

Συνεχίζεται από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης η συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη του Δημάρχου κ. Καλαντζή στο νέο κλειστό γυμναστήριο Φιλιππιάδας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...