Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 16:01

Αύξηση στις κρατήσεις από 80% έως 100% η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Πρέβεζας τον Αύγουστο

Μπορεί οι πρώτοι δύο μήνες του καλοκαιριού να μην ήταν οι αναμενόμενοι τουριστικά για τα καταλύματα και ξενοδοχεία της Πρέβεζας με την πληρότητα να φτάνει τον Ιούνιο το 50% και τον Ιούλιο το 60%, ωστόσο δηλώνουν αισιόδοξοι για τον τελευταίο μήνα τον Αύγουστο.

Ο κυριότερος λόγος ήταν οι αυξήσεις στα καύσιμα, κάτι που έκανε απαγορευτικές τις μετακινήσεις στους Έλληνες, οι οποίοι ήθελαν να περάσουν ευχάριστες διακοπές στην Πρέβεζας.

Έτσι τα μικρά ποσοστά πληρότητας καλύφθηκαν με ελάχιστους Έλληνες και με ένα ποσοστό 15% με 20% ξένων, που πέρασαν λίγες ημέρες διακοπών στην Πρέβεζα.

Όμως σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας Πολύκαρπό Χαλκίδη, ο οποίος μίλησε στο onprevezanews.gr, η εικόνα αυτή αλλάζει τον Αύγουστο, αφού ήδη υπάρχει σημαντική πτώση στις τιμές των καυσίμων, με τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα να ανεβάζουν την πληρότητα από το 80% έως και το 100% σε ορισμένες περιπτώσεις.

”Τους πρώτους δύο μήνες δουλέψαμε ικανοποιητικά με ξένους επισκέπτες, αφού πολλοί συνάδελφοι έχουν συνεργασία με tour operator, έτσι δέχθηκαν ικανοποιητικό αριθμό τουριστών” δηλώνει ο κ. Χαλκίδης και συνεχίζει: ” Η Πρέβεζα είναι ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμός του Κοινωνικού Τουρισμού και σε συνδυασμό με τις μειώσεις των καυσίμων, είμαστε αισιόδοξοι για τον Αύγουστο΄΄.

Η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας θέλει πλέον μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν να δει και τις εναλλακτικές λύσεις τουρισμού, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν με τουριστικά γραφεία και tour operaton ανά τον κόσμο.

Αυτή την στιγμή η τουριστική κίνηση είναι ίδια σε όλη την παράκτια ζώνη της Πρέβεζας, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρος της Νέας Ένωσης, μπορεί κάποιος έστω και την τελευταία στιγμή να βρει διαθέσιμα δωμάτια και καταλύματα μετά από ακυρώσεις που πιθανόν να υπάρχουν.

΄Τέλος όσον αφορά τις τιμές αυτές κυμαίνονται αναλόγως το κατάλυμα, όπως για παράδειγμα τον Αύγουστο ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων μπορείτε να βρείτε  δωμάτιο από 60 έως 80 ευρώ με πρωϊνό ενώ ένα 4 αστέρων από 120- 150 ευρώ με πρωϊνό.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Κυανή Ακτή Sea Side Bar: Στιγμές απόλαυσης με θέα το Ιόνιο

Επόμενο Άρθρο

Νέα σεισμική δόνηση στην Πάλαιρο 3,9 βαθμών – Αισθητή και στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...