Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 13:18

Αύξηση κρουσμάτων στην Πρέβεζα – Το εμβόλιο ”κράτησε όρθιο” το Νοσοκομείο

Καμία ανησυχία δεν υπάρχει στις υγειονομικές αρχές της Πρέβεζας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, με την Π.Ε Πρέβεζας να κάνει ρεκόρ (27) σε ημερήσια βάση από την έναρξη της Πανδημίας έως σήμερα.

Αυτό γιατί όπως δηλώνουν υγειονομικές αρχές στο onprevezanews.gr, ο μεγαλύτερος αριθμός των κρουσμάτων είναι εμβολιασμένοι είτε με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson είτε με τις δύο δόσεις από Astra Zeneca ή Pfizer.

Ενδεικτικό της κατάστασης αυτής είναι ότι στο Νοσοκομείο σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύονται μόλις δύο συνάνθρωποί μας θετικοί στο κορονοϊό, με ενδιάμεση ηλικία τα 50 έτη, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Επίσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύονται ακόμη δύο συμπολίτες μας ηλικίας 70 και 80 ετών αντίστοιχα στην Μ.Ε.Θ, και εκείνοι χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.

”Ήταν κάτι το αναμενόμενο για εμάς. Περιμέναμε αυτή την αύξηση, αφού στη Π.Ε Πρέβεζα, υπάρχει μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων βρίσκεται κυρίως στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου, που ξεκινάει από Πρέβεζα και φτάνει έως την Θεσπρωτία” δηλώνουν οι υγειονομικές πηγές στο onprevezanews.gr για να συνεχίσουν: ”Οποιοσδήποτε μπορεί να νοσήσει, ωστόσο όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί περνούν το μεγαλύτερο ποσοστό έχοντας ήπια συμπτώματα”.

Μείωση του αριθμού των εμβολιασμών στο 1/3

Ραγδαία είναι η μείωση των ανθρώπων που κάνουν πλέον το εμβόλιο καθημερινά με πληροφορίες να αναφέρουν ότι το ποσοστό έχει μειωθεί κατά το 1/3, από εκείνο που υπήρχε μέχρι και πριν από ενάμιση μήνα. Πιο συγκεκριμένα μέχρι και 03/08/2021 στην Π.Ε Πρέβεζας έχουν εμβολιαστεί 58.091 άνθρωποι εκ των οποίων 31.005 έχουν κάνει τη μία δόση και 29.111 και τις δύο δόσεις.

Το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων υγειονομικών στην Ήπειρο είναι στην Πρέβεζα

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές το ποσοστό των υγειονομικών στο Νοσοκομείο Πρέβεζας που έχει εμβολιαστεί πλήρως ξεπερνά το 90%, ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Ηπείρου.

Μεγάλο επίσης είναι και το ποσοστό των εμβολιασμένων ιδιωτών ιατρών που έχουν ιατρεία στην Πρέβεζα με το ποσοστό τους να αγγίζει σχεδόν το 100%.

Ωστόσο οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι θα πρέπει οι πολίτες να συνεχίζουν να τηρούν τα υγειονομικά Πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις), με το εμβόλιο να είναι το Νο1 ΄”όπλο” που υπάρχει απέναντι στην Πανδημία του κορονοϊού.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ελάτε να παίξουμε σκάκι!

Επόμενο Άρθρο

Τρίτη μεταγραφή για τον ΠΑΣ Πρέβεζα ο Μιχάλης Παπαγεωργίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...