Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 11:54

Αυστηρό το μήνυμα του ΕΦΕΤ προς τους επαγγελματίες: ”Τηρήστε τους κανόνες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ”

Η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εστιατόρων, Καφεπωλών και συναφών επαγγελμάτων Πρέβεζας πραγματοποίησαν ημερίδα στον χώρο του Βοτανικού Κήπου της Πρέβεζας, εκεί που δεκάδες επιχειρηματίες, αλλά και προσωπικό βρέθηκαν προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα και ζητήματα της επανεκκίνησης.

Στην ημερίδα βρέθηκε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ηπείρου κ. Μιλτιάδης Ζήκος.

Την ημερίδα άνοιξε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ζητώντας από όλους τους επιχειρηματίες, είτε από τον χώρο της εστίασης, είτε των τουριστικών καταλυμάτων να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λάβουν, ενώ όπως είπες ο Δήμος προχώρησε ήδη στην μείωση των δημοτικών τελών που έφτασαν μέχρι και το 40%, προκειμένου να τους βοηθήσουν.

Ακολούθησε ο πρόεδρος των εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Πρέβεζας κ. Σπύρος Κόκκαλης, ο οποίος είπε: ‘’οι καιροί είναι δύσκολοι. Πρέπει όλοι μας να λάβουμε τα μέτρα μας και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια και παραλείψεις. Περάσαμε δύσκολα, ας βάλουμε τα δυνατά μας για να κερδίσουμε και αυτή την μάχη’’.

Ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης ξενοδόχων Ν. Πρέβεζας κ. Πολύκαρπος Χαλκίδης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ που αποδέχθηκε την πρόσκληση, ευχαρίστησε στην συνέχεια και όλους όσους αποδέχτηκαν το κάλεσμα.

‘’Ας είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Πρέπει όλοι μας να είμαστε έτοιμοι και να τηρούμε όλοι τα πρωτόκολλα που έχουν καθοριστεί. Η Νέα Ένωση θα είναι στο πλευρό όλων τον μελών της, ενώ ήδη βρισκόμαστε σε επαφές με τον Ιατρικό σύλλογο, προκειμένου να μας διαθέσουν γιατρούς, οι οποίοι θα έρθουν σε συμβάσεις με τις επιχειρήσεις μας σε περίπτωση κρούσματος. Η Νέα Ένωση Ξενοδόχων έχει κάνει τεράστιο αγώνα για την προβολή της περιοχής μας και πρέπει όλοι να κρατάμε τα ιατρικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες τόσο του ΕΟΔΥ όσο και του ΕΦΕΤ’’ κατέληξε ο κ. Χαλκίδης.

Στην συνέχεις τον λόγο πήρε ο καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ηπείρου κ. Μιλτιάδης Ζήκος.

‘’Ο κορονοϊός είναι έδω. Δεν έφυγε’’ ήταν οι πρώτες λέξεις του κ. Ζήκου για να συνεχίσει: ‘’ Πρέπει όλοι μας να τηρούμε πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων που δεν είναι άλλοι από τους ανθρώποι του ΕΟΔΥ. Είναι κρίμα να λέμε ότι είμαστε έτοιμοι, ενώ οι περισσότεροι δεν είναι. Επισκέφτηκα πολλές επιχειρήσεις. Κατά την διάρκεια της Πανδημίας ήταν λυπηρό να βλέπουμε να κλείνουν εργοστάσια με 150 και 200 άτομα προσωπικό, λόγω κρουσμάτων και όμως έγινε, δεν γινότανε κάτι διαφορετικό. Όλοι πρέπει να καταλάβουμε και αν συμμορφωθούμε με τα νέα δεδομένα. Μην βλέπετε τώρα που στην Ήπειρο δεν έχουμε κρούσματα. Για να έρθουν οι τουρίστες και θα δούμε. Για αυτό όλες οι επιχειρήσεις, πρέπει να τηρούν πιστά τους κανόνες και τις οδηγίες, όχι ημίμετρα, δεν οδηγούν πουθενά’’.

Στο τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις και απορίες επιχειρηματιών της περιοχής προς τον κ. Ζήκο, ο οποίος του επανέλαβε για ακόμη μια φορά:: ‘’ οι κανόνες ισχύουν για όλους το ίδιο. Να είσαστε προετοιμασμένοι για όλα’’.

Προηγούμενο Άρθρο

ΝΟΔΕ Πρέβεζας προς ΣΥΡΙΖΑ και Κώστα Μπάρκα: ”αλήθεια πόσο σανό ακόμα θα μοιράσετε;”

Επόμενο Άρθρο

Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασώδη περιοχή στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...