Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 4:26

Αυξητική τάση κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες της Πρέβεζας – Διαβάστε που βρίσκονται

Με αύξηση κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες της Π.Ε Πρέβεζας ξεκίνησε η νέα εβδομάδα με τις δύο διευθύνσεις Παιδείας, να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για σήμερα Δευτέρα 08/11/2021 βρέθηκαν 11 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί θετικοί στον Covid-19 και ήδη τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πάντα σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Μότσιο μόνο το τελευταία δεκαήμερο ο αριθμός των μαθητών έχει φτάσει τους 27 και 3 εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Μότσιος μιλώντας στο onprevezanews.gr τόνισε την σοβαρότητα της κατάστασης, λέγοντας ότι οι γονείς θα πρέπει απαραιτήτως να κάνουν τα self test στα παιδιά τους (πραγματικά) και να τα δηλώνουν στην ειδική πλατφόρμα.

Από τον σύνολο των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση που εργάζονται σε σχολικές μονάδες της Π.Ε Πρέβεζας, το 85% έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ το υπόλοιπο 15% κάνουν εβδομαδιαία 2 rapid test.

Και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η κατάσταση είναι ίδια, με τη νέα εβδομάδα να ξεκινάει με 7 κρούσματα μαθητών και ενός εκπαιδευτικού.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουμε 5 κρούσματα σε σχολεία του Δήμου Πρέβεζας και από ένα κρούσμα στον Δήμο Πάργας και Δήμο Ζηρού, ενώ ο εκπαιδευτικός είναι σε μονάδα του Δήμου Πρέβεζας.

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Πρέβεζας Απόστολος Κατσανάκης, μιλώντας στο onprevezanews.gr είπε: ”Η Πανδημία είναι σε έξαρση και ”χτυπά” την μαθητική μας κοινότητα. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούμε όλοι μας τα υγειονομικά πρωτόκολλα”.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Πολεμική Αεροπορία – Χρόνια πολλά στους πιλότους μας

Επόμενο Άρθρο

Επιτροπή 1821-2021: Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορονοϊού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...