Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 23:34

Αρχιμανδρίτης του Οικομενικού Θρόνου ανακηρύχθηκε ο πατήρ Δημήτριος Ντούσκας (pics-video-live)

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Πρέβεζας κατά τη διάρκεια ανακήρυξης του εφημέριου του Ναού π. Δημήτριου Ντούσκα σε Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου.

Ο π. Δημήτριος είναι ο μοναδικός ιερέας στην Πρέβεζα που έχει αυτό το αξίωμα το οποίο απένειμε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά από εισήγηση του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμου.

Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στη δράση, την προσφορά και τον χαρακτήρα που επί 60 έτη ιερέα τόσο στο Ναό του Αγίου Χαραλάμπους όσο και στα γραφεία της Μητρόπολης.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ως έργο του π. Δημητρίου την ανέγερση του νέου Ναού της Αγίας Τριάδας, τη συμβολή του στην αποπληρωμή των δαπανών για το Ναό της Αγίας Αικατερίνης, την κατασκευή της σκάλας στο εσωτερικό του Αγίου Χαραλάμπους, τον καθαρισμό του τέμπλου και των λοιπών κειμηλίων του Ναού αλλά κυρίως την ηπιότητα του χαρακτήρα του, την καλωσύνη του και την στωϊκότητα με την οποία υπέμεινε ακόμη και τις δικαστικές διώξεις για εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο πέριξ του Ναού.

Ο ίδιος ο π. Δημήτριος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Μητροπολίτη Πρεβέζης για την κορυφαία αυτή τιμή, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αγάπη των ενοριτών του και τον συνεργατών του στο Ναό υπογραμμίζοντας ότι το έργο του Ιερέα είναι πολύ δύσκολο και κρύβει δυσκολίες που αντιματωπίζονται μόνο όταν υπάρχει σύμπνοια και ομόνοια.

Ο 88χρονος Αρχιμανδρίτης του Οιικουμενικού Θρόνου δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που κατάφερε να φέρει εις πέρας όλες τις εργασίες που του ανατέθηκαν( όπως η ανέγερση του νέου Ναού της Αγίας Τριάδας και η συντήρηση του παλιού, η συντήρηση των εκκλησιών του Αγίου Μηνά και του Αγίου Σπυρίδωνα , ο καθαρισμός του τέμπλου και των εικόνων και η ανακατασκευή της στέγης του ιστορικού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους κλπ.

Πλήθος κόσμου αναφώνησε “Άξιος” κατά τη διαδικασία ανακήρυξης του π.Δημητρίου σε Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου, ενώ συνεχάρη τον ίδιο και την οικογένειά του που παρέστη στη συγκινητική αυτή τελετή.

Την τελετή παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης τιμώντας τον π. Δημήτριο για το έργο του και την συνεργασία του με τον Δήμο, ενώ ο π. Δημήτριος δέχθηκε τις ευχές όλων μοιράζοντας το αντίδωρο στο τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Ρεπορτάζ: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Φωτογραφίες – Βίντεο: On TV

Προηγούμενο Άρθρο

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Στέλλα Βαρτελάτου: Παρακολούθησε τις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας

Επόμενο Άρθρο

Στέργιος Γιαννάκης – Επισκέφθηκε τα σώματα ασφαλείας και έκανε Ανάσταση σε περιοχές του Θεσπρωτικού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...