Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 0:23

Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης: Το μουσείο ένας πυρήνας πολιτισμού (βίντεο-φωτογραφίες)

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης (ΑΜΝ) είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στη Νικόπολη, την πόλη που ίδρυσε ο Οκταβιανός σε ανάμνηση της νίκης του στη ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ. Με κεντρική ιδέα τη φράση «Μία ναυμαχία, μία πόλη, μία αυτοκρατορία», παρουσιάζει με απλό τρόπο στο ευρύ κοινό την ιστορία της σπουδαίας αυτής πόλης.

Μία ναυμαχία-Μία πόλη- Μία αυτοκρατορία

Η μόνιμη έκθεση παρουσιάζει τις κυριότερες πτυχές της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής των κατοίκων της Νικόπολης, μιας πόλης-σύμβολο της μεγαλειώδους νίκης που πέτυχε ο ιδρυτής της και πρώτος Ρωμαίος αυτοκράτορας, Οκταβιανός, επί του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας (ναυμαχία Ακτίου, 31 π.Χ.).

Μέσα από τέσσερις θεματικές ενότητες με εννέα υποενότητες και περισσότερα από 1.000 εκθέματα προβάλλεται η πορεία και εξέλιξη της πόλης σε ακμαίο αστικό κέντρο κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους και η μετατροπή της σε θρησκευτική μητρόπολη κατά τους παλαιοχριστιανικούς.

Η αφήγηση ξεκινάει με τα γεγονότα πριν την ίδρυση της πόλης και φτάνει μέχρι και την οριστική της εγκατάλειψη.

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε με την σύμφωνη γνώμη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και την προϊσταμένης κα Ανθή Αγγέλη, την οποία ευχαριστούμε, όσο και την αρχαιολόγο Μαρία Καραμπά για την περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης.

Επισκεφθείτε το site του Μουσείου (ΕΔΩ).

Δείτε το 60λεπτο βίντεο με την ξενάγηση:


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

”Είμαστε πια πρωταθλητές” λέει ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ Κορασίδων της Νικόπολης Κώστας Αντύπας

Επόμενο Άρθρο

”Στρατόπεδα και Υποδομές Πολιτισμού” στην επιτροπή διαβούλευσης στις 5 Απριλίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...