Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 17:36

Από την Πρέβεζα και για το Digital Beach Summit μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στο OPEN TV (video)

Αξιέπαινη πρωτοβουλία χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας το digital beach summit που ξεκίνησε χθες στην Πρέβεζα και θα ολοκληρωθεί σήμερα στην παραλία του Μονολιθίου σημειώνοντας ότι συνέδριο “έφερε κοντά ανθρώπους της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα ώστε να βρούμε έξυπνες λύσεις για να κάνουμε πιο βιώσιμες και πιο λειτουργικές τις πόλεις”.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή Open TV και στην εκπομπή “Τώρα ότι συμβαίνει” με τη Φαίη Μαυραγάνη ο κ. Πέτσας επέλεξε να γίνει η σύνδεση από το χώρο του συνεδρίου και τόνισε “ ότι το digital beach summit είναι μια πρωτοβουλία του δήμου Πρέβεζα που μέσα στο καθεστώς του κορονοϊού σκέφτηκε να οργανώσει ένα συνέδριο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων μας και δεδομένων των συνθηκών επέλεξε να το οργανώσει στη μεγαλύτερη ενιαία σε έκταση παραλία στην Ευρώπη στο Μονολίθι ώστε να μην υπάρχει ζήτημα συνωστισμού από τους συνέδρους.

Πραγματικά, συνέχισε ο κ. Πέτσας, έφερε κοντά ανθρώπους της κυβέρνησης , της αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα ώστε να βρούμε έξυπνες λύσεις για να κάνουμε πιο βιώσιμες και πιο λειτουργικές τις πόλεις. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου εξετάζονται όλα τα ζητήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού από απλές δράσεις που έχουν να έχουν να κάνουν με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς του δημότες μέχρι σύγχρονες δράσεις όπως ψηφιακά υδρόμετρα για ναvideo) μετράμε καλύτερα την κατανάλωση του νερού και να τιμολογούμε κατάλληλα, μέχρι ηλεκτροκίνηση για να κάνουμε μικρότερο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στις μετακινήσεις μας. ην ανακύκλωση και φυσικά τα έργα υποδομών που θα αλλάζουν την όψη των τοπικών κοινωνιών.

Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια και με χαρά δώσαμε σαν Υπουργείο Εσωτερικών την αιγίδα μας σ’ αυτήν την εκδήλωση”.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία

Video: Open TV (Τώρα ότι συμβαίνει)

Προηγούμενο Άρθρο

Τροχαίο στην Πρέβεζα Ι.Χ με μηχανή…οδηγός της μηχανής ήταν αστυνομικός

Επόμενο Άρθρο

1ο village trail Thesprotikou – Run For Life – Ο ομορφότερος αγώνας για τη ζωή (φωτογραφίες-βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...