Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 8:22

Από την Πέμπτη 15/10 το πετρέλαιο θέρμανσης – Αναμενόμενη τιμή – Τι θα γίνει με το επίδομα

Από την Πέμπτη 15/10 θα είναι διαθέσιμο για τους καταναλωτές το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς καυσίμων, οι τιμές φέτος αναμένεται να κυμανθούν περί τα 0,82 Ευρώ ανά λίτρο, σε εκτίμηση πανελλαδικού μέσου όρου, έναντι 1,03 Ευρώ ανά λίτρο πέρυσι.

Η χαμηλότερη τιμή διάθεσης είναι αποτέλεσμα κυρίως της μείωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, αλλά και της έλλειψης ζήτησης, καθώς πολλά νοικοκυριά έχουν «φουλάρει» τις δεξαμενές τους από την προηγούμενη περίοδο όπου είχε δοθεί παράταση στη περίοδο διάθεσης.

Οι τιμές μάλιστα ήταν ιδιαίτερα χαμηλές τότε (0,76 Ευρώ ανά λίτρο στις 31/5/2020), λόγω της παγκόσμιας κατάρρευσης της ζήτησης υγρών καυσίμων εξ’ αιτίας των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τι θα γίνει με το επίδομα

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται πολλές διαφορετικές εναλλακτικές επιλογές για τη χορήγηση, ενδέχεται να μην αφορά μόνο την προμήθεια πετρελαίου αλλά και άλλων ειδών καυσίμων (υγραέριο, ξύλα). Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί θα είναι περί τα 84 εκ. Ευρώ και η καταβολή του θα γίνει προς τα τέλη του έτους.

Προηγούμενο Άρθρο

Κάλεσμα Ντίνου Τσόκου προς τις αρχές της πόλης για στήριξη στον ΠΑΣ

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: Κερδίζεται το στοίχημα στα σχολεία – Δεν αποτελούν εστία διασποράς

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...