Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 17:25

Απόστολος Παπαζαχαρίας (ιατρός Μπάρι Ιταλίας): ‘’Στην χώρα μας δεν χρειάζονται μόνο πιο σκληρά μέτρα αλλά και έλεγχος’’

Ο Πρεβεζάνος στην καταγωγή ιατρός που ζει μόνιμα στο Μπάρι της Ιταλίας τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Πρέβεζα για διακοπές.

Ο ίδιος ζει σε μία από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από τον κορονοϊό, ωστόσο ερχόμενος στην Ελλάδα έκανε μία δραματική διαπίστωση, με τον ίδιο να την καταθέτει με ανάρτησή του στο Facebook.

Δείτε τι έγραψε:

‘’Έρχομαι από Ιταλία και είμαι ιατρός. Εκεί τα κρούσματα έχουν ελαττωθεί πολύ και εδώ και 2 βδομάδες είναι λιγότερα από Ελλάδα, σε σχέση πάντα με τον πληθυσμό. Συνεχίζουν να κρατούν κλειστά τα κέντρα διασκέδασης και οι έλεγχοι σε όλους τους χώρους συνεστίασης είναι πολύ συχνοί, με βαριά πρόστιμα. Μπαίνουν και μέσα στα μαγειρεία (με μάσκες βέβαια). Το είδα πολλές φορές με τα μάτια μου. Στην χώρα μας δεν χρειάζονται μόνο πιο σκληρά μέτρα αλλά και έλεγχος, που δεν είδα πουθενά. Αν δεν περιοριστεί σύντομα ο ιός η Ελλάδα μας δεν έχει τα ιατρικά μέσα να τον αντιμετωπίσει. Όπως γνωρίζουμε όλοι, λύγισε την ιατρική περίθαλψη σε μεγάλες και πιο πλούσιες χώρες. Αν πάρει αυτή την κατεύθυνση έφυγε και ο τουρίστας. Σε μερικές περιοχές της Ελλάδας είδη ακυρώνουν. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν διαθέσιμες ιστοσελίδες μέσω πρεσβειών πού ενημερώνουν συνεχώς τους πολίτες της χώρας τους’’.

Προηγούμενο Άρθρο

Κορονοϊός: Ιστορικό υψηλό με 203 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα!

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: «Κονταροχτυπιούνται» Αττική και Θεσσαλονίκη! Εκεί εντοπίζονται τα 203 νέα κρούσματα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...