Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 14:34

Αποχή των μελών του δικηγορικού συλλόγου Πρέβεζας την 16/03/2023

Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών βύθισε την ελληνική κοινωνία στη θλίψη και στο πένθος. Πρόκειται για ζήτημα εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, που μας αφορά όλους. Κανείς δεν δικαιούται να μένει αμέτοχος μπροστά σε αυτή την τραγωδία. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας συντασσόμενο με την από 5-3-2023 απόφαση της Ολομέλειας και την από 13-3-2023 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, σε έκτακτη συνεδρίασή του την  15-3-2023 αποφάσισε την ΑΠΟΧΗ των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την 16-3-2023, ημέρα γενικής απεργίας. Το οφείλουμε στα θύματα του δυστυχήματος και στις οικογένειές τους αλλά και στην κοινωνία μας, που δεν μπορεί να ξαναβιώσει μία νέα τραγωδία.

Απαιτούμε:

  1. Την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των πραγματικών αιτίων του δυστυχήματος και την απόδοση των ευθυνών, όπου ανήκουν, ως ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα θύματα. Να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που θέτει επιτακτικά η κοινωνία και σχετίζονται με την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου και των συγκοινωνιών εν γένει.
  2. Την εξασφάλιση της υποστήριξης και μέριμνας της Πολιτείας για τα θύματα της τραγωδίας.
  3. Την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια όλων των συγκοινωνιών, για να σταματήσει η διαρκής έκθεση εργαζομένων και επιβατών σε κίνδυνο. Να δημιουργηθεί ένα σύστημα σύγχρονων δημόσιων συγκοινωνιών στην διάθεση των πολιτών. Καμία έκπτωση σε ζητήματα ασφάλειας των συγκοινωνιών στο όνομα του κόστους ή της περιστολής δαπανών.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνουν την Πέμπτη 16-3-2023 η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Πρέβεζας και τα σωματεία εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας στηρίζει την από 13-3-2023 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για τη δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ                                          ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΟΚΑΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (19 Μαρτ. – 25 Μαρτ. 2023)

Επόμενο Άρθρο

Επισκέψεις σε φορείς από το Δ.Σ των Ηχοχρωμάτων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...