Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 12:40

Αποστόλης Σαλμάς: Ένας σεφ από τη Ν. Σινώπη που διαπρέπει σε νησί της Γερμανίας

Ο Αποστόλης Σαλμάς είναι ένας ακόμη νέος άνθρωπος που αναζήτησε εργασία στο εξωτερικό, αφού όπως είπε στο onprevezanews.gr δεν κατάφερε να βρει κάτι στην Ελλάδα.

Ο Αποστόλης (Τόλης) όπως τον φωνάζουν οι φίλου του, είναι 25 ετών με καταγωγή από τη Ν. Σινώπη Πρέβεζας, σπούδασε τεχνικός μαγειρικής (σεφ), με τις αναζητήσεις για θέση εργασίας στην Ελλάδα να είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Έτσι αφού το σκέφτηκε καλά, αποφάσισε να φύγει για Γερμανία για ένα μικρό νησί το Φέρμαν προκειμένου να εργασθεί ως βοηθός σεφ σε ξενοδοχείο. ΄΄’Ηταν μια πρόκληση για εμένα να φύγω στα 21 μου χρόνια για Γερμανία. Ήθελα να δω αν μπορώ να τα καταφέρω. Είμαι ήδη 4 χρόνια και πιστεύω ότι τα έχω πάει καλά μέχρι σήμερα. Έρχομαι κάθε χρόνο στην Ελλάδα, στην Πρέβεζα και το αγαπημένο μου χωριό τη Ν. Σινώπη, προκειμένου να δω την οικογένειά μου, τους φίλους μου” είπε ο Τόλης.

Τον ρωτήσαμε αν του λείπει η Πρέβεζα, η Ν.Σινώπη, οι συγγενείς και οι φίλοι για να μας πει: ”Φυσικά και μου λείπουν, ωστόσο με όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και την δυνατότητα να τους βλέπω με κάμερα, αυτό με κάνει σαν να τους νιώθω κοντά μου”.Στην Γερμανία πρέπει απαραίτητα να μιλάς την γλώσσα, ιδιαίτερα στον χώρο της μαγειρικής, αλλιώς είναι πολύ δύσκολα.

Ο Τόλης με την βοήθεια και άλλων Πρεβεζάνων που ήδη υπήρχαν εκεί, έκανε προσπάθεια και ήδη βρίσκεται σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

Στο Φέμαρν υπάρχουν και Ελληνικά εστιατόρια με αρκετούς Έλληνες να εργάζονται εκεί, οπότε δε του λείπει η Ελληνική γλώσσα, αφού τις ελεύθερες ώρες του προσπαθεί να ”περνάει” όπως στην πατρίδα.

Τα καλοκαίρια όπως μας είπε στο μικρό νησί όπου εργάζεται σε Ξενοδοχειακή μονάδα, έχει πολύ τουρισμό, αφού είναι ένας προορισμός τον οποίο επιλέγουν πάρα πολλοί Γερμανοί, Δανοί και Σουηδοί.

Ποιο είναι το νησί Φέμαρν

Το Φέμαρν (γερμ.: Fehmarn, δαν.: Femern) είναι ένα νησί της Γερμανίας με έκταση 185 τ.χλμ.. Βρίσκεται στην Βαλτική Θάλασσα, κοντά στις ακτές της Γερμανίας και απέχει 18 χλμ. από το δανικό νησί Λόλαιν. Διοικητικά ανήκει στο κρατίδιο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και έχει πληθυσμό 12.911 κατοίκους (2011). Πρωτεύουσα του νησιού και μεγαλύτερη πόλη είναι το Μπουργκ με πληθυσμό 6.000 κατοίκους (2011).

Προηγούμενο Άρθρο

Κορονοϊός: Στις 26 Μαΐου, η πλατφόρμα για τους 35-39 με όλα τα εμβόλια

Επόμενο Άρθρο

«Ανακοίνωση Εξεταστικού Κέντρου για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α ́ Εξεταστικής περιόδου 2021»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...