Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 2:43

Απονομή του Βραβείου: «Σπύρου Τσαγκαρόπουλου» για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, παράλληλα με την επετειακή εορτή της 28ης Οκτωβρίου, έλαβε χώρα η τελετή βράβευσης του απόφοιτου μαθητή του σχολείου Τζόσουα Σπυράλατου με το Βραβείο: «Σπύρου Τσαγκαρόπουλου». Το συγκεκριμένο βραβείο θεσμοθετήθηκε το 2019 και απονέμεται για δεύτερη φορά απανωτά σε μαθητή του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας. Το εν λόγω βραβείο καθιερώθηκε στη μνήμη του καθηγητή Μαθηματικών Σπύρου Τσαγκαρόπουλου που υπηρέτησε στη Δημόσια εκπαίδευση (σε όλες τις βαθμίδες της) για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Βραβεύεται ο μαθητής που πρώτευσε στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 στις Θετικές Επιστήμες μεταξύ των Λυκείων της Πρέβεζας. Στόχος αυτής της απονομής, που συνοδεύεται από ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, είναι το να προαχθεί η άμιλλα μεταξύ των μαθητών που διαγωνίζονται στις Θετικές Επιστήμες. Στην εκδήλωση βράβευσης παρευρέθηκαν μέλη της οικογένειας Τσαγκαρόπουλου, καθώς και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, κ. Απόστολος Κατσανάκης.

Σε σχετική εισαγωγική ομιλία για το νόημα αυτής της βράβευσης από τον κ. Κοψάρη Κοσμά, φιλόλογο του σχολείου, τονίστηκε ότι η σημασία αυτού του βραβείου είναι το να εμπεδώσουν οι υποψήφιοι το ρεαλιστικό πλαίσιο της ανταμοιβής για κάποιον που αγωνίζεται σκληρά, που πετυχαίνει τον στόχο του και που δικαιώνεται. Τέτοιου είδους βραβεύσεις αναδεικνύουν την αξιοκρατία για κάθε διαγωνιζόμενο.  Στη συνέχεια, όπως προβλέπει το εθιμοτυπικό της συγκεκριμένης απονομής να παραδίδεται το βραβείο από κάποιο μέλος της οικογένειας Τσαγκαρόπουλου, το λόγο πήρε η κα. Εσπερία Τσαγκαροπούλου, κόρη του αείμνηστου καθηγητή, η οποία συνεχάρη τον Τζόσουα για την επιτυχία του, τού ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και τού απένειμε το βραβείο. Η κα Τσαγκαροπούλου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι εκείνο που διέκρινε τον Μαθηματικό Σπύρο Τσαγκαρόπουλο ήταν η μεγάλη αγάπη του για τους νέους και ο ζήλος του εκείνοι να σπουδάζουν.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου ευχαρίστησαν θερμά τα παρόντα μέλη της οικογένειας Τσαγκαρόπουλου, ευχήθηκαν την πιο λαμπρή σταδιοδρομία στον απόφοιτο μαθητή τους Τζόσουα Σπυράλατο ως φοιτητή, συγχαίροντάς τον και εκφράζοντας την περηφάνεια τους για την τόσο σημαντική διάκρισή του στις Πανελλήνιες Εξετάσεις μεταξύ των υποψηφίων του 2020 στην πόλη της Πρέβεζας στο πεδίο των Θετικών Επιστημών.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου

Επόμενο Άρθρο

Επιμελητήριο Πρέβεζας: Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...