Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 16:31

Απομακρύνθηκε ο πλωτός γερανός μετά από 20 χρόνια – Με βεγγαλικά γιορτάστηκε το γεγονός (βίντεο)

Δεν ήταν ένα, δεν ήταν δύο, αλλά για περισσότερο από είκοσι χρόνια ο βραχνάς που λέγονταν ”πλωτός γερανός” στέκονταν στο ακρωτήριο του Ακτίου κολλημένος, δημιουργώντας μία άσχημη εικόνα για όλους εκείνους που περνούσαν με τα σκάφη τους και όχι μόνο.

Κάνει μέχρι σήμερα δεν είχε πάρει σοβαρά το θέμα της απομάκρυνσής του με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια να έχει γίνει ένα με το περιβάλλον.Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας και η λιμενάρχης Σταματία Μαργέλη τα τελευταία χρόνια πίεζε συνέχεια με έγγραφά της τις διοικήσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Πρέβεζας προκειμένου να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκόλλησή του αρχικά και μετέπειτα την απομάκρυνση.Παράλληλα η κα Μαργέλη ενημέρωνε και υπηρεσιακά και το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και το αρμόδιο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Τα χρόνια περνούσαν και κανείς δεν έκανε οτιδήποτε μέχρι που την κατάσταση την πήρε προσωπικά το πρώην μέλος του Λιμενικού Ταμείου και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραμανίδης.Ενέργειες συντονισμένες και έγγραφα εκεί που έπρεπε να γίνουν.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε πλειοδοτικός διαγωνισμός προκειμένου να βγει ο ανάδοχος που θα αποκτούσε το τεράστιο αυτό σιδερένιο θαλάσσιο σκαρί.

Μέσα σε όλα τα άλλα ο ανάδοχος θα αναλάμβανε και την απομάκρυνσή του, ωστόσο η παραμονή του σιδερένιου πλωτού επί 20 και πλέον χρόνια έκανε το εγχείρημα αυτό δύσκολο.

Και για αυτό όμως την λύση την βρήκε ο Δημήτρης Καραμανίδης, ο οποίος με τα κατάλληλα συνεργεία και μηχανήματα κατάφερε και παρέδωσε στον ανάδοχο τον πλωτό γερανό.Το γεγονός αυτό γιορτάστηκε το βράδυ της Παρασκευής με την ρίψη δεκάδων βεγγαλικών που έκαναν τη νύχτα μέρα.

Ήδη ο γερανός αποκολλήθηκε, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδέψει στην Τουρκία.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Η παρουσίαση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ”Όνειρο Ζωής” – (Βίντεο – φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Σύλλογος τριτέκνων: Με 150 ευρώ η οικογένεια θα πάει διακοπές στο μπαλκόνι της!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...