Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 7:39

Αποκλεισμός με θετικές εντυπώσεις για την Παπαμιχαήλ

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έκανε μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια σε έναν αγώνα που μόνο κέρδος μπορεί να της φέρει, απέναντι στην πρώην Νο.1 και νυν Νο.6 του κόσμου, Karolina Pliskova.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ μπήκε ως lucky loser στο κυρίως ταμπλό του Abu Dhabi WTA Women’s Tennis Open, ένα πολύ δυνατό τουρνουά που ανήκει στην κατηγορία WTA 500. Είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει μια από τις καλύτερες του κόσμου, την Karolina Pliskova, σε ένα ματς από τον οποίο μόνο θετικές εμπειρίες μπορούσε να αποκομίσει.

Δεν αρκέστηκε ωστόσο σε αυτό, κάνοντας και μια πολύ καλή προσπάθεια στο κεντρικό court του Zayed Sports City International Tennis Centre, πριν τελικά γνωρίσει την ήττα με 6-2, 7-6 (4).

Όπως υποδηλώνει και το τελικό αποτέλεσμα, η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια κοίταξε στα μάτια το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης και είχε ευκαιρίες και για να πετύχει κάτι παραπάνω.

Το 1ο σετ “ξέφυγε” σχετικά γρήγορα από τα χέρια της, με την Pliskova να κάνει break νωρίς και να προηγείται με 4-1. Στη συνέχεια η Τσέχα φάνηκε να ελέγχει την κατάσταση, δεν κινδύνεψε από τη γραμμή του σερβίς και με νέο break στο 8ο game έκανε το 6-2.

Το 2ο σετ ωστόσο ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Η Παπαμιχαήλ πάλεψε σε όλη τη διάρκειά του και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, διατηρώντας έως και το τέλος ελπίδες για να το κατακτήσει.

Αφού έσβησε διπλό break point στο 6ο game (2-4, 15-40), πήρε 4 συνεχόμενους πόντους και ισοφάρισε σε 3-3. Είχε ένα break point και για να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο 7ο game, αλλά η Pliskova έμεινε όρθια και πέρασε μπροστά με 4-3.

Στη συνέχεια έκανε και το break η Pliskova, δεν έκλεισε όμως το σετ στο σερβίς της, καθώς η Παπαμιχαήλ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Κάνοντας break back μείωσε σε 4-5 και αργότερα κράτησε και το σερβίς της, για να φέρει στην ισορροπία το σετ.

Χρειάστηκε να σερβίρει και 2η φορά για την παραμονή της στο τουρνουά η Δέσποινα, κάνοντας το ξανά με επιτυχία, όταν ισοφάρισε σε 6-6 και έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί η Pliskova είχε συνεχώς ένα μικρό προβάδισμα από το 3-1 και έπειτα, καταφέρνοντας να επικρατήσει με 7-4 στο 3ο της match point και να αποφύγει τις μεγαλύτερες περιπέτειες.

Σε κάθε περίπτωση ήταν μια σπουδαία εμπειρία για την Παπαμιχαήλ, που συστήθηκε και στο παγκόσμιο κοινό, σε μια αναμέτρηση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε πολλές χώρες.

Η Pliskova θα περιμένει την αναμέτρηση της Mona Barthel με την Anastasia Gasanova, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του Abu Dhabi WTA Women’s Tennis Open.

Προηγούμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 7 Ιανουαρίου

Επόμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση να απαντήσει στους πολίτες γιατί διαχειρίζεται με αυτό τον χείριστο τρόπο την πανδημία

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...