Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 4:34

Απεργιακές κινητοποιήσεις σωματείων και συνδικάτων – Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε,κάτω τα χέρια από το 8ωρο

Πραγματοποιήθηκε και στην Πρέβεζα  σήμερα, 6 Μάη, η απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των σωματείων.  Από νωρίς το πρωί  σωματεία  που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ περιφρούρησαν την απεργία στα εργοτάξια του Δήμου. κανένα απορριμματοφόρο κανένα μηχάνημα δεν κινήθηκε,  κανένας εργαζόμενος στην περισυλλογή και στον οδοκαθαρισμό.

Στη συγκέντρωση κατεύθασαν, με παλμό, εργαζόμενοι οι οποίοι συμμετείχαν στην μηχανοκίνητη πορεία σε δρόμους της πόλης,που πραγματοποίησε η Επιτροπή Επισιτισμού Τουρισμού Διανομέων προβάλλοντας τα αιτήματά τους.

Χαιρετισμό απηύθυνε: από την επιτροπή αγώνα Επισιτισμού Τουρισμού Διανομέων ο Μανίκης Ηλίας,  ο Μπαλαδήμας Διονύσιος Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων και ο Καραμάνης Ανδρέας Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Στην κεντρική ομιλία ο Μισηρλής Γιώργος πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ  τόνισε ότι «101 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επέλεξε να το καταργήσει, να επιβάλει ανεξάντλητα ωράρια, απλήρωτη δουλειά, ενώ επίσης επιχειρεί να βάλει τα Συνδικάτα και τη συλλογική δράση στο γύψο. Το αντεργατικό τερατούργημα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Εντάσσεται στο στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου για πιο φτηνή και ευέλικτη εργατική δύναμη. Δεν πρέπει να αποδεχθούμε το μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς! Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας για τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Την απεργιακή συγκέντρωση που έγινε υπόθεση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, υπόθεση των σωματείων, προσπάθησαν να καπελωσουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τα κατάφεραν όμως. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είχαν το θράσος να εμφανιστούν στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων με κομματικές σημαίες και πανό και με παρουσία του βουλευτή Μπάρκα. Όμως οι εργαζόμενοι τους αποδοκίμασαν και απαίτησαν να αποχωρήσουν. Από τους ομιλητές επισημάνθηκε αυτοί που όταν ήταν κυβέρνηση τσάκισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, δεν έχουν καμιά δουλειά στην συγκέντρωση των συνδικάτων. Αυτοί που συνεργάστηκαν με την ακροδεξία.

Αυτοί που άνοιξαν το δρόμο στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για να εντείνει τον αυταρχισμό και τη διάλυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτοί που τόσο καιρό στο όνομα της πανδημίας έλεγαν “θα λογαριάστουμε μετά” και καλούσαν το λαό να συναινέσει στην σφαγή του. Οι εργαζόμενοι, όμως, τους ξέρουν πολύ καλά και τους γύρισαν την πλάτη.

Τέλος ακολούθησε μαζική-αγωνιστική  πορεία στους δρόμους της πόλης.

Πρέβεζα, 6 Μάη 2021

Δελτίο Τύπου

Προηγούμενο Άρθρο

Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά της Λάκκας Σουλίου – Επίσκεψη στον Κώστα Μπάρκα

Επόμενο Άρθρο

Λειτουργία ανακύκλωσης συσκευασιών, χαρτιού, αλουμινίου και πλαστικού και στην Δ.Ε. Πάργας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...