Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 20:59

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 5 Οκτωβρίου

Καλούμε σε ξεσηκωμό των εργαζόμενων και του λαού με ανυποχώρητο αγώνα σύγκρουσης και ανατροπής με επαναλαμβανόμενες απεργίες και πολύμορφες κινητοποιήσεις. Για να καθορίσει ο λαός τις εξελίξεις και να κερδίσει αξιοπρεπή ζωή. Απέναντι στην απώλεια του λαϊκού εισοδήματος και των απωλειών της τάξης του 30% που προκύπτουν μέσα από το πάγωμα μισθών και συντάξεων και την λεηλασία του εισοδήματος από την έκρηξη ακρίβειας προβάλλουμε τη διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων που είναι αναγκαίο να συνοδεύεται από τη διεκδίκηση δραστικών μέτρων ενάντια στην ακρίβεια που ληστεύει το λαϊκό εισόδημα.

Ο αγώνας πρέπει να στρέφεται ενάντια στις αιτίες και τους μηχανισμούς αύξησης των τιμών ώστε να καλύπτουν πραγματικά τις απώλειες και να μην μας δίνουν από τη μια  και το παίρνουν πίσω στο πολλαπλάσιο από την άλλη.

Να αμφισβητήσουμε την καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής, να βγούμε στους δρόμους για να καθορίσουμε  τις εξελίξεις κόντρα στα σχέδια των αστικών δυνάμεων.

διεκδικούμε :

  • Πραγματικές αυξήσεις Κανένας μισθός και καμία σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ καθαρά (εισαγωγικός σε δημόσιο – ΥΕ κατηγορία – και ιδιωτικό τομέα). Κάλυψη όλων των απωλειών των μνημονίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας – τιμάριθμου για ζωή με αξιοπρέπεια. Επιστροφή 13ου και 14ου στο δημόσιο. Αφορολόγητο 12000 ευρώ και 4000 για κάθε παιδί.
  • Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή και διατροφική φτώχεια και την έλλειψη στέγης. Κατάργηση του ΦΠΑ και κάθε έμμεσου φόρου στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Για την ενέργεια διεκδικούμε: Ρεύμα, πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, φτηνά για το λαό. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων. Κατάργηση των χρηματιστηρίων της ενέργειας, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ, των ιδιωτικοποιήσεων, του ανταγωνισμού, της αγοράς. Για τη στέγη: Κανένας πλειστηριασμός και καμία έξωση – και κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου- σε βάρος λαϊκών στρωμάτων, ντόπιων και προσφύγων – Δικαίωμα στη στέγη σε όλους. Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κατοχύρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας. Πρόγραμμα εργατικής κατοικίας και γενναία επιδότηση ενοικίου για την πρώτη κατοικία.
  • Υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, ενάντια στις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις. – Όχι στο μαζικό ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
  • Αγώνας ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και τη διάλυση και επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων δομών σε Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση, ΟΑΕΔ κλπ
  • Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές ανάγκες και όχι για τους εξοπλισμούς. Διπλασιασμός της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, νοσοκομείων κλπ
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις – Να επιστρέψουν οι εταιρείες στο δημόσιο στην ενέργεια, το ρεύμα, το νερό, τις μεταφορές και τα βασικά κοινωνικά αγαθά, σε όφελος του λαού. Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Ακύρωση των αναστολών εργασίας. Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου. Άμεσα 35ωρο, 5ημερο.
  • Τέρμα στην επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία, στην καταστολή και τις παρακολουθήσεις. Κατάργηση του νόμου για τις συγκεντρώσεις και του ν Χατζηδάκη και απειθαρχία στην εφαρμογή του. Καμιά εγγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ – Δεν ενσωματώνουμε/εφαρμόζουμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες! Αγώνας μαζί με το φοιτητικό κίνημα για την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
  • ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ -Έξω ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ρωσία από την Ουκρανία– ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΡΑ – Καμιά συμμετοχή της χώρας! Καμία αποστολή πολεμικού υλικού έξω από τη χώρα – Έξω από το ΝΑΤΟ – Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. -Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

Ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου και όποιου την εφαρμόζει ή τη στηρίζει.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ενημέρωση Επιμελητηρίου Πρέβεζας: Κατοχύρωση Επωνυμίας – Διακριτικού Τίτλου

Επόμενο Άρθρο

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου ξεκινάει ο 4ος ψεκασμός των ελαιοδέντρων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...